Pla general de dos voluntaris del Gran Recapte durant l'edició dek 2020

El Gran Recapte d'Aliments a TGN manté el format de donació virtual en un moment crític

El Gran Recapte a les Comarques de Tarragona arriba a la tretzena campanya de donació d'aliments

El Banc dels Aliments ha pres la decisió de seguir la fórmula utilitzada l'any passat a causa de la pandèmia. Per tant, l'organització ha descartat la recollida física d'aliments i el Gran Recapte a les Comarques de Tarragona es durà a terme de forma virtual mitjançant les donacions monetàries.

La campanya tindrà lloc del 19 al 27 de novembre als supermercats i al petit comerç, i les donacions registrades es convertiran en un saldo disponible destinat a una entitat social de cada municipi o barri.

L'organització «està al límit»

A través de la digitalització de la campanya, els voluntaris podran informar els compradors de quin és el funcionament del Gran Recapte. Des de l'organització es fa una crida a col·laborar en la campanya, ja que com ha assegurat el president del Banc dels Aliments de Tarragona Eusebio Alonso, «està gairebé al límit».

La pandèmia ha incrementat el nombre d'usuaris que requereixen l'atenció del Banc dels Aliments i és per això que actualment estan repartint més menjar que en el pitjor moment de la crisi del 2008. Un fet que ha suposat un increment d'un 35% de la demanda des de l'inici de la pandèmia.

Les donacions virtuals serviran per comprar els aliments bàsics gràcies als diners recaptats a cada establiment que col·labori. Per accedir al Gran Recapte en format virtual de donacions monetàries cal accedir a la web del Gran Recapte o realitzar un Bizum amb el codi 33596.