Desarticulat un grup especialitzat en el robatori de cable telefònic al Baix Camp i el Priorat

Els detinguts actuaven de nit, en zones rurals aïllades i previ reconeixement del terreny per triar estratègicament els trams a sostraure

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Reus van detenir dilluns, 7 de gener, una dona i cinc homes d’entre 20 i 56 anys, veïns de Vinyols i els Arcs, Reus, Torredembarra i l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors de delictes de danys, desordres públics, robatori amb força i pertinença a grup criminal.

Durant els últims mesos del 2018, la policia va obrir el cas arran d’una sèrie de robatoris amb força en diversos municipis del Baix Camp i el Priorat, on s’havien produït fins a trenta-quatre sostraccions de cable telefònic en dotze localitats diferents.

La policia localitza un vehicle carregat de cable

Gràcies a les primeres investigacions, el passat 21 de desembre una patrulla dels Mossos va localitzar un vehicle carregat de cable telefònic a la carretera T-312, al terme municipal de Cambrils. Feta la inspecció, es va poder saber que el cable provenia d’un robatori en un tram que discorre paral·lel a l’N-340, a Mont-roig del Camp, segons fonts policials.

Un dia més tard, el 22 de desembre, la Policia Local de Cambrils va rebre l’avís d’una foguera en un mas del municipi. Un cop allà, els agents van comprovar que hi havia una gran quantitat de fil telefònic cremat i que, a dins d’un magatzem, hi havia restes de cremes similars.

Seguint les indagacions, els Mossos d’Esquadra van poder determinar que es tractava d’un grup criminal, format per sis persones, que sostreia cable a altes hores de la nit i el traslladava a una finca propietat d’un dels integrants de la banda. Al terreny, cremaven el cable per eliminar-ne el plàstic i es quedaven amb el coure net. A posteriori, els acusats empraven fins a tres vehicles diferents per transportar el fil i vendre’l en ferrovelleries.