La Diputació veta dues mocions per penjar un llaç groc a la seva façana

Josep Poblet no inclou en l’ordre del dia del Ple una moció de suport presentada conjuntament per CUP i ERC

Polèmica per la moció presentada per Esquerra Republicana i la CUP per penjar un llaç groc de la façana de l'edifici de la Diputació de Tarragona i que Presidència de la Diputació no hauria admès ni debatre en el proper ple. La moció sorgeix arran d'una proposta d'entrada a registre a començaments del mes d'abril per part del col·lectiu 'Tercera Joventut per la República' en la que s'instava a l'ens supramunicipal a «tenir un gest de suport amb els presos polítics catalans penjant un gran llaç groc a la façana».

Aquell dia, i segons ha explicat Edgar Fernández, portaveu de la CUP a la Diputació, «tant el PDECat, com ERC, com nosaltres ens vam fer partícips de la petició dels avis i àvies». «Passat un temps, i veient que no hi havia resposta per part del PDECat, la formació que dona suport al govern de la Diputació, els avis i àvies ens han traslladat el seu malestar. És per això que vam entrar aquesta moció a ple i no ens havien informat que no l'acceptaven debatre, però ens ho sospitàvem tal com s'havia tractat el tema a la junta de portaveus», ha afegit Fernández. 

Tots els partit excepte ERC i la CUP, en contra de la moció 

Segons han explicat a TarragonaDigital, a la junta de portaveus tots els partits, amb l'excepció d'ERC, van votar en contra de la moció. El diputat del PDECat, el també alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, hauria explicat a la junta que es tractaria del mateix cas que quan a començaments d'any la CUP va demanar també col·locar una pancarta de «Llibertat presos polítics» a la façana de l'edifici del passeig de Sant Antoni.

Des de la CUP s'ha afirmat que «no és la mateixa situació i el que no pot ser és que quan vinguin els avis i àvies tots ens solidaritzem i després no es pugui ni debatre aquesta moció». Així mateix, el representant de la CUP a la Diputació ha aprofitat per recordar que «avui fa 1.000 dies que pengem una estelada des de la finestra del nostre despatx i fa 1.000 dies que els serveis de neteja de la Diputació, per ordre de Presidència, ens la treuen. Seguirem posant l'estelada».