Dotze municipis tarragonins reben el reconeixement de Viles Florides

Vila-seca 茅s l'unic municipi de Tarragona amb quatre Flors d'Honor, la m脿xima puntuaci贸

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar divendres passat, 27 de setembre, les Flors d’Honor 2019. Es tracta d’un reconeixement als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Enguany la principal novetat ha sigut el lliurament de la Flor d’Or, que se l’ha endut Olot, i que distingeix el municipi que millor ha treballat el seu verd urbà.

Un total de 13 de municipis han estat reconeguts amb quatre Flors d’Honor, la màxima puntuació fins ara. De les comarques de Tarragona només n’hi ha un que gaudeixi del màxim reconeixement, i és el municipi de Vila-seca. Els altres municipis catalans en aquesta categoria són Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat).

Onze pobles i ciutats de Tarragona, amb dues o tres Flors d'Honor

A banda dels 13 municipis amb quatre Flors d鈥橦onor, n鈥檋i ha 53 amb tres Flors d鈥橦onor, 57 amb dues Flors d鈥橦onor i 10 amb una Flor d鈥橦onor. Pel que fa als municipis tarragonins, els que gaudeixen de tres flors s贸n Calafell, Prades, Reus, Riudoms, Sant Carles de la R脿pita, Salou i Torredembarra. D鈥檃ltra banda, Altafulla, Botarell, Vinyols i els Arcs i Horta de Sant Joan tenen dues Flors d鈥橦onor.

A l'hora de concedir les Flors d'Honor, els aspectes que es valoren de cada municipi s贸n el patrimoni vegetal i paisatg铆stic: la relaci贸 entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la relaci贸 entre els recursos destinats al manteniment i la superf铆cie verda enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integraci贸 paisatg铆stica o la singularitat dels espais, entre d'altres. Tamb茅 es t茅 en compte el respecte del medi ambient i la sostenibilitat.