Les oliveres mil·lenàries del Sénia, protagonistes d'una gran jornada de reconeixement

Gairebé 100.000 firmes per aturar l'espoli d'oliveres mil·lenàries

La campanya ja porta més de 98.000 firmes i l'ha iniciat l'avocat tarragoní Paco Zapater a Change.org | Zapater vol presentar-les al Parlament de Catalunya

L'advocat tarragoní, Paco Zapater, va iniciar una campanya de recollida de firmes a Change.org per aturar l'espoli de les oliveres mil·lenàriesde Catalunya. La iniciativa ja ha recollit 98.523 firmes i Zapater vol presentar-les davant del mateix president del Parlament, Roger Torrent. Els defensors de la causa  demanen l'aprovació de la Proposició de Llei de protecció de les oliveres mil·lenàries de Catalunya. Aquesta proposició ja la van presentar un grup de diputats al mes de juny i, finalment, es debatrà al Parlament aquest pròxim dimecres, 20 de març. Si la proposició quedés aprovada, passaria a ser una llei, cosa que acabaria amb l'espoli d'aquestes oliveres. 

L'advocat tarragoní, en la campanya de recollida de firmes, explica que hi ha molta gent que «està arrancat i prenent centenars d'oliveres mil·lenàries» i assegura que  durant aquests últims anys ja s'han pres més de mil exemplars, «si continua aquest ritme, en pocs anys ja no en quedarà ni un» remarca. Aquesta acció afecta sobretot a la comarca del Montsià. 

Ara farà uns tres mesos que Zapater va engegar la campanya, concretament, la va iniciar el 19 del passat desembre i ja ha recollit 98.523 firmes. La majoria són persones de Catalunya però també ha tingut el suport de persones d'una cinquantena de països. 

La iniciativa arribarà al Parlament aquesta setmana

Zapater entregarà les firmes al President del Parlament aquest pròxim dimarts, 19 de març, ho farà personalment i acompanyat de quatre persones més que fa temps que lluiten contra l'espoli d'oliveres mil·lenàries. L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, l'alcalde de Traiguera i president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Javier Ferrer, la gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Tere Ardell i el president de l'Associació Territori Sénia, Jaume Antich seran els que acompanyaran a Zapater a presentar la iniciativa davant de Roger Torrent. Es farà entrega d'un USB a Torrent amb els noms i cognoms de les 98.523 persones que han signat la petició. 

La llei exigeix que es necessiten un mínim de 50.000 firmes per tramitar una iniciativa legislativa popular i la de Zapater gairebé duplica aquesta xifra, és per això que els defensors de la causa esperen que, el pròxim dimecres 20 de març, el Parlament aprovi la proposició i, per tant, que es converteixi en llei i acabi amb aquesta polèmica envers les oliveres mil·lenàries a Catalunya.