Sabaté mediarà amb Adif i Renfe per millorar l'R15 i que no sigui desmantellada

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona també traslladarà les peticions de Trens Dignes perquè la nova R16 connecti amb l'aeroport del Prat i de Reus

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha recollit, aquest dijous 27 de desembre, les propostes de la plataforma Trens Dignes perquè la posada en marxa del nou tram ferroviari del Corredor del Mediterrani no desarticuli la connectivitat interna del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Per una banda, s'ha compromès a defensar davant Adif i Renfe que l'R16 i l'R15 estiguin connectades amb els aeroports del Prat i Reus i garanteixin la intermodalitat entre elles al Camp de Tarragona. Sabaté ha assegurat a la plataforma que les inversions de manteniment i adequació de l'R15 estan garantides per blindar-la d'un futur desmantellament.

Joan Sabaté no vol que es desmantellin les vies de l'R15

El subdelegat de govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, s'ha reunit amb representants de la plataforma Trens Dignes Terres de l'Ebre i els Amics del Ferrocarril de Móra la Nova. Josep Casadó i Wifredo Miró, portaveus de la plataforma, han traslladat a Sabaté les demandes sobre el futur de l'R15 i l'R16. Sabaté ha assegurat que l'R15 compta amb un pla de millora que li garantirà l'adequació a llarg termini per blindar-la i no pugui acabar sent desmantellada.

«L'objectiu sempre és de millorar la connectivitat i la comunicació de les Terres de l'Ebre, igual que en la línia R15 per millorar les opcions de futur. Compartim la voluntat d'avançar i no retrocedir i estic d'acord que cal no desmantellar sinó implementar millores que permetin aquesta connectivitat», ha defensat el subdelegat. 

Com ha apuntat el subdelegat, pel que fa a l'R16 Adif encara no ha concretat quan es posarà en marxa la nova variant. De moment es fan les proves de seguretat per obtenir la certificació. Miró ha destacat que aquest és un moment «fonamental i cabdal» per establir uns serveis i unes interconnexions que no deixin aïllats municipis del territori com Ulldecona, al Montsià. La plataforma ha advertit que seguirà insistint a les administracions competents perquè es tingui en compte les necessitats de les persones i el territori. «Que no facin política de campanar», ha dit el portaveu de la plataforma.