La línia R15 de Rodalies, entre Saragossa i Barcelona, amb una demora de 100 minuts

El retard l'ha provocat una incidència entre un tren de mercaderies i les instal·lacions de subministrament elèctric de la infraestructura

El tren de les 18.42 de la línia R15 de Rodalies, que connecta Saragossa amb l'Estació de França, a la ciutat de Barcelona, circula amb una demora aproximada de cent minuts, segons ha informat Renfe. El comboi, que passa per les ciutats de Reus i Tarragona, entre d'altres municipis de la regió, pateix un retràs derivat d'una incidència entre un tren de mercaderies i les instal·lacios de subministrament elèctric de la infraestructura, entre Quinto i Fuentes de Ebro, a l'Aragó. Els viatgers del tren resten a l'espera de fer trasbord, per seguir el seu camí per carretera.

Sabaté s'oposa al desmantellament de l'R15

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, va recollir el passat 27 de desembre les propostes de la plataforma Trens Dignes, perquè la posada en marxa del nou tram ferroviari del Corredor del Mediterrani no desarticuli la connectivitat interna del Camp i les Terres de l'Ebre. Sabaté, per una banda, va comprometre's a defensar davant d'Adif i Renfe que les línies R15 i R16 de Rodalies estiguin connectades amb els aeroports del Prat i Reus i, alhora, garanteixin la intermodalitat entre aquestes infraestructures i el Camp de Tarragona. El subdelegat va assegurar a la plataforma que les inversions en manteniment i adequació de l'R15 estan garantides per blindar-la d'un futur desmantellament.

Sabaté, en una reunió amb els representants de Trens Dignes Terres de l'Ebre i els Amics del Ferrocarril de Móra la Nova, va explicar que «l'objectiu sempre és millorar la connectivitat i la comunicació de les Terres de l'Ebre, de la mateixa manera que la línia R15, per millorar les opcions de futur. Compartim la voluntat d'avançar i no retrocedir i estic d'acord que cal no desmantellar sinó implementar millores que permetin aquesta connectivitat», va defensar.