Prohibit el bany a la platja del Miracle de Tarragona

La bandera grogas oneja en una trentena de platges tarragonines

La bandera groga oneja en gran part de les platges de la costa tarragonina i només una ha hissat la bandera vermella aquest dijous, 15 d'agost. Segons informa Protecció Civil, són 32 les platges amb bandera groga, mentre que les que tenen bandera verda són 22. La platja on s'ha prohibit el bany és la del Miracle, a la ciutat de Tarragona, on hi ha maror amb onades de fins a 1,35 metres.

Començant pel nord, al Baix Penedès, les platges on el bany s'ha de fer amb precaució i aquest dijous són la platja de les Gavines de Cunit, les platges de les Madrigueres i de Sant Salvador  del Vendrell, la de Coma-ruga i la del Francàs.

Al Baix Gaià i Tarragona, la bandera groga oneja a les platges dels Muntanyans, del Barri Marítim, de la Paella i del Canyadell de Torredembarra; a la platja d'Altafulla, a la de Tamarit, la platja de la Móra, a tres de les quatre zones de la platja Llarga de Tarragona, a la platja dels Capellans, a la Savinosa i a l'Arrabassada. A la platja del Miracle hi oneja la bandera vermella i, per tant, el bany està prohibit.

A Vila-seca i Salou, totes les platges tenen bandera groga, mentre que a Cambrils oneja a les platges del Cap de Sant Pere, de Vilafortuny, de l'Esquirol, del Cavet, del Regueral i la de Llevant. 

La bandera groga indica bany amb precaució

La bandera groga indica precaució a l'hora de banyar-se al mar. Es pot donar en diverses situacions que suposen un risc moderat per als usuaris, com ara onades d'un metre i mig que poden causar problemes als banyistes, corrents mitjanament forts, tempesta o fenòmens meteorològics que dificulten la vigilància, brutícia o taques a l'aigua, sorra en mal estat, o bé la presència de meduses o altres animals marins lesius.