Vint detinguts en l'operatiu antidroga dels Mossos d'Esquadra a Valls i a Reus

En l'Operació contra el tràfic de drogues realitzada per la Divisió d'Investigació Criminal s'han intervingut 1,8 kg de cocaïna, 1,35 kg d'heroïna i 70.000 euros en efectiu

Els Mossos d'Esquadra estan duent a terme aquest dimarts, 29 de gener, una operació contra el tràfic de drogues a Valls i a Reus. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC), amb el suport d'altres àrees dels Mossos, està realitzant diverses entrades i escorcolls a les capitals del Baix Camp i l'Alt Camp.  A aquesta hora hi ha diversos registres en marxa i s'han fet un total de  vint detencions.  La investigació està dirigida pels jutjats de Valls i, en total, s'han intervingut 1,8 kg de cocaïna, 1,35 kg d'heroïna i 70.000 euros en efectiu.

La Unitat Canina dels Mossos ha participat en l'escorcoll a Valls | Júlia Giribets

Realitzen 7 entrades en l'operació antidroga

Els Mossos d'Esquadra han fet un total de set entrades en l'operació contra el tràfic de droga a les comarques del Baix Camp i Alt Camp. En aquest sentit, a Valls s'han realitzat un total de cinc entrades.  A la capital de l'Alt Camp s'han realitzat escorcolls al carrer Mestre Ramon Farrés i al camí del Tomb del Balcó, mentre que a Reus se n'han fet dues,  una d'elles al 28 de l'avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer i l'altra al número 1 del carrer Benidorm. Aquestes han estat a les cinc de la matinada i, segons han explicat alguns veïns, s'han endut un gran ensurt i no sospitaven que pogués haver-hi aquest tipus d'activitats. Tanmateix, expliquen que els Mossos d'Esquadra s'han endut a tres nois joves arrestats.

Els Mossos han detingut a deu persones en l'operació antidroga a Reus i a Valls | Júlia Giribets

 

L'operatiu de la policia catalana ha estat engegat cap a dos quarts de sis del matí. Finalment l'operació va tancar el dimarts amb quinze detinguts i, a hores d'ara, s'eleven a vint les detencions i no s'han fet més entrades a domicilis, a part dels set registres ja realitzats. En aquest dispositiu contra el tràfic de drogues, concretament, d'heroïna i cocaïna,  i s'han intervingut 1,35 kg i 1,8 kg respectivament.  Així doncs, les vint persones que s'han detingut fins al moment són els distribuïdors de la droga, segons fonts properes a la investigació. A més, entre els arrestats hi ha un menor d'edat.

En l'operatiu, a més de la DIC dels Mossos d'Esquadra, també hi han participat la Unitat Canina i el Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, aquest grup especial es desplaça quan són demanats pels investigadors, ja que poden creure que en els assalts, els objectius que volen detenir, poden tenir armes i respondre violentament a l'entrada policial.

Una dona ha estat detinguda a Valls en l'operatiu contra el tràfic de drogues | Júlia Giribets

 

En un dels escorcolls s'han detingut a tres persones i s'han trobat diners en metàl·lic | Júlia Giribets
Els Mossos d'Esquadra han tret bosses i caixes d'un dels domicilis registrats a Valls | Júlia Giribets
Un jove ha estat detingut en l'operatiu antidroga a Valls | Júlia Giribets
Els Mossos d'Esquadra han entrat al número 16 del carrer Mestre Ramon Farrés de Valls | Júlia Giribets
L'actuació policial al carrer Avenir de Valls.
L'actuació policial al carrer Avenir de Valls. | VallsDiari