El Pacte de Berà celebra el seu primer èxit i ja es fixa nous objectius

El lobby d'alcaldes del Baix Penedès i el Baix Gaià mantindrà la seva activitat al voltant de les infraestructures comunes

Primer objectiu assolit. Els alcaldes que conformen el Pacte de Berà han volgut celebrar l'entrada en vigor del desviament de vehicles pesants cap a l'AP-7 reunint-se al lloc on van formalitzar l'inici d'aquest pacte ara farà uns quatre anys, al restaurant La Bota de Roda de Berà.  Els diferents alcaldes i alcaldesses han mostrat la seva satisfacció per l'aplicació de l'acord amb l'Estat, i han afegit que això no significarà la desaparició d'aquest grup de treball.

«El Pacte de Berà seguirà tenint activitat, d'una banda fent seguiment de la implementació d'aquesta mesura, veient com va evolucionant i corregint els inconvenients que puguin sorgir, i de l'altre, treballant en altres objectius a mitjà i llarg termini», ha apuntat l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer.  Entre aquests objectius hi ha el de completar l'autovia A-7 des d'Altafulla fins a Vilafranca del Penedès. La intenció del territori és que aquesta es desenvolupi «de forma paral·lela a l'autopista, per no trinxar més la comarca», ha reiterat Carnicer.

Interessos comuns en infraestructures ferroviàries

El desdoblament de la nacional és un objectiu primordial, especialment per aquells municipis pels quals encara passa pel mig del municipi, com ara l'Arboç, la Gornal o Creixell, tal com s'ha encarregat de recordar Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra.  Però el Pacte de Berà pot tenir altres funcions, sempre relacionades amb les infraestructures. Segons la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, «el territori té interessos comuns en infraestructures viàries i ferroviàries, i per aquí és on seguirem treballant».

Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla, ha volgut destacar, per la seva banda, que el desviament d'uns 2.000 camions diaris cap a l'AP-7, entre Altafulla i Vilafranca, està tenint efectes positius aquests primers dies, «amb una major fluïdesa a l'N-340 i una millora de la mobilitat entre les poblacions de la zona». Alonso ha desitjat que aquesta mesura ajudi a millorar les xifres de sinistralitat,  que en els primers vuit mesos d'aquest 2018 van deixar onze morts en aquesta carretera. A més de Carnicer, Alonso, Serramià i Rovira, la reunió del Pacte de Berà també ha comptat amb els alcaldes i alcaldesses de Roda de Berà, Creixell, Calafell, Cunit, Bellvei, l'Arboç, Castellet i la Gornal, i Santa Margarida i els Monjos.