El PSC afirma que els endarreriments de les pensions a 160.000 tarragonins es pagaran aquest divendres

Suposaran un abonament de més de 18.000 euros en el cas de les comarques de Tarragona

Un total de 164.545 pensionistes tarragonins rebran el divendres 27 de juliol els endarreriments de les pensions des d'aquest gener de 2018, segons el diputat del PSC Joan Ruiz. Es tractarà doncs, d'una paga addicional que abonarà la Seguretat Social a tots els afectats, independent de la pensió mensual. 
 
En el cas de les comarques de Tarragona, això suposarà un abonament addicional de 18.506.150 euros, amb una mitja de 101,24 euros per pensionista i de 117,10 euros en cas de la prestació de jubilació. A més, el pagament de la pensió de viduïtat serà de 70,33 euros de mitjana.
 

Les noves quantitats a les pensions, efectives al mes d'agost

«Serà una paga d'endarreriments corresponents als primers set mesos de l'any que els pensionistes rebran independentment i amb anteroritat a la pensió mensual», ha assegurat el diputat socialista. 
 
Serà a partir del mes d'agost quan es consolidaran les noves quantitats de les pensions, amb els augments programats ja incorporats al pagament. Amb aquest nou canvi, la pensió mitjana se situarà en 956,13 euros al mes,  la mitjana de jubilació serà de 1.101,73 euros mensuals mentre que el sostre màxim queda en els 2.614,96 euros mensuals. 
 
«Així es compensarà la diferència entre la revalorització del 0,25% aprovada pel govern del PP a principis d'any i validada als pressupostos generals de l'estat de l'1,6% per al conjunt de les pensions i del 3% per les pensions mínimes», ha certificat el diputat tarragoní.  
 
Per últim, Joan Ruiz ha fet referència a l'anterior govern del PP, que va reformar les pensions «unilateralment, reduint els percentatges d'increment anuals», la qual cosa, segons ell, «va suposar que els pensionistes tarragonins perdessin, de mitjana, uns 300 euros anuals bruts de la seva pensió». 

Els pensionistes es van manifestar al març a Tarragona i Reus

La Marea Pensionista va manifestar-se a Tarragona i Reus al març per defensar el sistema públic de pensions i tractar que s'ajustessin les prestacions al cost real de la vida actual.