El president Quim Torra visitarà demà, dijous, la Terra Alta i el Priorat

El mandatari català serà a Arnes, Batea, Horta de Sant Joan, Gandesa i Falset, en una visita institucional

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, visitarà demà dijous, 3 de gener, la demarcació de Tarragona. El mandatari català serà a les comarques de la Terra Alta i el Priorat, on assistirà a diversos actes, inauguracions i presentacions de caràcter divers.

Arnes, primera parada

De bon matí, el cap del Govern visitarà el poble d’Arnes, a la Terra Alta, acompanyat per l’alcalde del municipi, Joaquim Miralles, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès. A les nou del matí, Torra serà rebut a l’Ajuntament i, després de signar el llibre d’honor, el president i la resta d’autoritats es traslladaran al Casal del poble, on tindrà lloc un esmorzar popular.

A les deu del matí, el dirigent català es desplaçarà cap a Horta de Sant Joan on visitarà, acompanyat per l’alcalde Joaquim Ferràs, el Centre Picasso i el Convent de Sant Salvador, un complex arquitectònic declarat Monument Històrico-Artístic el 1985.

Quim Torra ha reclamat a l'Estat un diàleg «creïble, sincer i valent»
Quim Torra, durant el discurs de Cap d'Any | Twitter / @govern

Torra visitarà el Celler de Batea

D’Horta a Batea, Torra presidirà la inauguració de les obres d’ampliació del Celler Cooperativa Agrícola de Batea. Pere Rams, president del celler, acompanyarà Quim Torra en un tomb per la instal·lació, fundada el 1961, seu d'una organització que avui en dia acull 200 socis. El celler, principal productor de raïm de les comarques vinícoles de Tarragona, presentarà demà, amb la presència del president de la Generalitat, la nova anyada dels vins de garnatxes blanques.

Després de dinar, a dos quarts de quatre de la tarda, Torra encapçalarà la reunió del Consell d’alcaldes i alcaldesses de la Terra Alta, que se celebrarà a la seu del Consell Comarcal, a Gandesa. Tot seguit, al mateix espai, el president i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, qui també serà a la reunió, rebran els representants de diferents plataformes ciutadanes, per parlar de la implantació de parcs eòlics.

De Gandesa a Falset

Entrada la tarda, Quim Torra arribarà a l’Ajuntament de Falset, al Priorat, on serà rebut, a dos quarts de sis, per l’alcalde Jaume Domènech i la resta de membres del consistori. Després de signar el llibre d’honor, el president es traslladarà cap al Teatre l’Artesana, per assistir a la presentació del llibre ‘Antoni Vidal i Talarn i Pere Joan Barceló (Carrasclet). Dos defensors de la terra (1700-1720)’, el treball pòstum de l’historiador Antoni Muñoz González.