La sanitat concertada de Tarragona continua de vaga

La Xarxa Santa Tecla denuncia que no s'ha fet cap negociació amb la patronal

Després de quatre dies de vaga a l’atenció primària, aquest dijous, 29 de novembre, Metges de Catalunya i Salut van arribar a un acord per desconvocar-la. Ara bé, tot i que la convocatòria de vaga per als metges de l’ICS s’hagi desconvocat en arribar a un acord, pel que fa a la vaga convocada per als metges de la sanitat concertada, continua aquest divendres. Malgrat que les reclamacions de les sanitats pública i concertada són, en bona part, les mateixes, existeixen algunes puntualitzacions. A les comarques de Tarragona, afecta els centres sanitaris gestionats per la Xarxa Santa Tecla.

Des del comitè d’empresa denuncien que la patronal no s’ha volgut asseure cap dia per parlar amb ells, així que no s’ha pogut fer negociacions i, lògicament, no s’ha arribat a cap acord. De fet, encara no tenen cap data per asseure's a parlar. Per tant, la vaga a la sanitat concertada continua aquest divendres. Tot i que s’ha convocat una concentració a Terrassa a les onze del matí, pels centres de la Xarxa Santa Tecla, la protesta es trasllada a la plaça Verdaguer de Tarragona, a la mateixa hora. A continuació, a les dotze del migdia, es farà una concentració al CAP Llevant.

Imatge d'arxiu d'un centre sanitari de la Xarxa Santa Tecla.
Imatge d'arxiu d'un centre sanitari de la Xarxa Santa Tecla. | TarragonaDigital

 

El personal cridat a la vaga són els metges de l’atenció primària i hospitalària, així com els pediatres i els odontòlegs. Maria José Pinazo, membre del comitè d’empresa de la Xarxa Santa Tecla, assegura que el seguiment de la vaga durant aquests quatre dies ha sigut d’entre el 75% i el 80%. A més, la tarda d'aquest dijous, uns 200 metges i treballadors de l'Hospital del Vendrell van tallar la carretera N-340 a l'altura del Vendrell per denunciar la seva «situació de precarietat». La Xarxa Santa Tecla gestiona sis àrees bàsiques de salut (ABS), la de Tarragona IV, l’Arboç, el Vendrell, Calafell, Vila-seca i Torredembarra.

Tarragonès

ABS Tarragona IV

— Hospital Santa Tecla

— CAP Santa Tecla Llevant

— Consultori El Catllar

ABS Vila-seca

— CAP Vila-seca

— Consultori La Pineda

— Consultori La Plana

Baix Penedès

ABS Arboç

— CAP Arboç

— Consultori Sant Jaume dels Domenys

— Consultori Banyeres

— Consultori Llorenç

ABS Vendrell

— Hospital del Vendrell

— CAP Vendrell

— Consultori Albinyana

— Consultori Bellvei

—Consultori Coma-ruga

— Consultori La Bisbal

— Consultori Santa Oliva

— Consultori Les Peces

ABS Calafell

— CAP Calafell

— Consultori Segur de Calafell

Baix Gaià

ABS Torredembarra

— CAP Torredembarra

— Consultori Altafulla

—  Consultori Bonastre

—  Consultori Creixell

—  Consultori La Nou de Gaià

—  Consultori La Pobla de Montornès

—  Consultori La Riera de Gaià

—  Consultori Roda de Berà

—  Consultori Salomó

—  Consultori Vespella de Gaià