Fan públics tots els sous d'alcaldes i regidors dels ajuntaments de Tarragona

Els alcaldes de Reus, Tarragona i Salou són els que més cobren a la demarcació

Aquesta setmana el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha publicat un informe on surten totes les percepcions salarials que tenen els alcaldes i alcaldesses de tot l'Estat espanyol. Dins d'aquesta classificació es divideixen els màxims responsables dels consistoris entre els quals tenen una dedicació exclusiva, parcial o la sense dedicació –aquells que no tenen un sou per exercir aquest càrrec. Des de TarragonaDigital descobrirem quins són els alcaldes i alcaldesses, a més dels regidors, que més diners cobren de les comarques tarragonines.

Els consistoris que el seu alcalde té un salari més elevat són els de Reus, Tarragona i Salou. En aquest sentit,  l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, hi té una dedicació exclusiva del seu càrrec i té una percepció salarial de 74.999,94 euros. Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, té un salari de 69.040,33 euros  i també amb dedicació a temps complet. Mentre que el tercer, l'alcalde de Salou, Pere Granados, té una dedicació parcial i una retribució anual de 52.250,10 euros. En tots tres casos, les percepcions econòmiques que tenen són només del sou corresponent al càrrec, ja que, en l'informe, s'hi explica que no se'ls hi dóna més diners per assistències i altres percepcions. 

Tanmateix, també s'ha fet públic el salari del president de la Diputació de Tarragona. En aquest cas, la percepció salarial de Josep Poblet és de 74.999,96 euros amb una dedicació exclusiva,  per aquest càrrec.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en una imatge d'arxiu.

Els alcaldes de Tarragona, Salou i la Canonja, els que més cobren al Tarragonès

A la comarca del Tarragonès els alcaldes dels municipis que més cobren són els de Tarragona, Salou –el segon i tercer municipi on més cobren a la demarcació de Tarragona– i la Canonja.

En aquest cas, Josep Fèlix Ballesteros guanya un total de 69.040,33 euros per una dedicació completa a l'Ajuntament de Tarragona, mentre que Pere Granados té un salari de 52.250,10 euros amb una dedicació parcial a l'Ajuntament de Salou.  El tercer municipi de la comarca del Tarragonès que el seu alcalde té un salari més elevat és el de la Canonja. En aquest sentit, Roc Muñoz, alcalde de la Canonja,  guanya un total de 45.000 euros per una dedicació exclusiva al consistori.  Tanmateix, el batlle de Torredembarra, Eduard Rovira, guanya un total de 39.999,96 euros.

D'altra banda, els alcaldes que menys cobren a la comarca són els de Vilallonga del Camp amb un sou de 2.330 euros, el d'Altafulla amb 3.495 i el del Catllar amb 9.600 euros.  En aquest cas, tots tres cobren els diners d'assistències i altres percepcions, ja que no tenen dedicació.  A més, hi ha dues poblacions de la comarca que no surten en el rànquing, Vila-seca i el Morell, tot i que el poble costaner si que ho va enviar, però falta un segell per validar-la. Tanmateix, segons informacions oficials, l'alcalde del Morell, Pere Guinovart, té un salari de 26.759,04 euros.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant el balanç dels 'Dilluns amb l'alcalde'
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, el que més cobra al Baix Camp | Jordi Olària

 

L'alcalde de Reus, el que més cobra del Baix Camp seguit dels de Cambrils i Mont-roig

Carles Pellicer, alcalde de Reus, és el que té un salari més elevat entre les alcaldies del Baix Camp amb 74.999,94 euros. Després de l'alcalde reusenc, a la comarca la que cobra més diners és l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, en 51.591,45 euros amb una dedicació exclusiva.  En tercer lloc, l'alcalde de Mont-roig del Camp, Francisco Morancho té una retribució salarial de 47.216,96 euros. 

A més, l'alcalde de Riudoms, Josep M. Cruset, té un salari de 4.475,74 euros i no hi té una dedicació completa, mentre que  el batlle de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, percep un salari de 45.000 euros per una dedicació exclusiva.

D'altra banda, els alcaldes dels municipis del Baix Camp que menys cobren són els de l'Almoster 486 euros –el que menys cobra a la demarcació de Tarragona–, el de l'Alforja amb 586 euros i el de les Borges del Camp amb 1.650. Tots tres no tenen una dedicació completa en el consistori.

Els municipis que no surten en la llista de salaris dels alcaldes i regidors són els de Riudecols, l'Argentera i Maspujols. Aquest últim ha entregat la informació, però hi falta un segell per ser validat.

L'alcalde d'Ascó, Josep Maria Buixeda, té un sou de 41.677,77 euros
L'alcalde d'Ascó, Josep Maria Buixeda, té un sou de 41.677,77 euros | cedida

 

Sant Carles de la Ràpita, Roquetes, Ascó i Corbera d'Ebre els que més cobren a les comarques ebrenques

Els ajuntaments dels municipis de Sant Carles de la Ràpita al Montsià, Roquetes al Baix Ebre, Ascó a la Ribera d'Ebre i Corbera d'Ebre a la Terra Alta són els que tenen les alcaldies amb un salari més alt a cada una de les comarques ebrenques.

Al Montsià, destaca l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, amb una percepció salarial de 48.964,86 euros amb una dedicació exclusiva. En la mateixa comarca, el segueix l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, amb una dedicació exclusiva i un sou de 47.136 euros. En tercera posició, se situa l'alcalde de Sant Jaume d'Enveja, Joan Castor, amb una dedicació parcial i un salari de 30.000 euros.

Pel que fa a la comarca del Baix Ebre, destaca que l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, té un salari de 20.916 euros i no hi té una dedicació laboral.  A més, la batllessa de la capital de la comarca no és la que té un sou més elevat. En aquest cas és  l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, que percep 43.917,48 per una dedicació exclusiva al consistori. En segon lloc queda l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, amb un salari de 35.806,68 euros i una dedicació exclusiva i, en tercer lloc, el batlle de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, que guanya 34.275,36 euros.

A la Ribera d'Ebre, l'alcalde d'Ascó, Josep Maria Buixeda, té un salari de 41.677,77 euros per una dedicació parcial, seguit de  l'alcalde de Flix, Marc Mur, amb 16.855 euros  sense tenir una dedicació laboral. En tercera posició hi ha l'alcalde de Benissanet, Francesc Xavier Arbó, amb un sou de 14.457,09 i una dedicació exclusiva. Pel que fa a la capital de la comarca,  l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, sense tenir una dedicació laboral, té un salari de 14.150 euros.

L'alcalde de Corbera d'Ebre, Antonio Álvarez, és el que més cobra a la Terra Alta amb 17.505,72 euros,  seguit del  batlle de Gandesa, Carles Luz, que té una retribució salarial de 16.251,97 euros.  El tercer alcalde que més cobra a la comarca és el batlle de Batea, Joaquim Paladella, amb un sou de 13.206,84 euros.

L'alcalde de Calafell té el sou més elevat al Baix Penedès
L'alcalde de Calafell té el sou més elevat al Baix Penedès | Cedida

 

L'alcalde de Calafell el que més cobra al Baix Penedès

Al Baix Penedès, el batlle de l'ajuntament que cobra més és el de Calafell, Ramon Ferré, el qual té un salari de 46.999,96 euros i té una dedicació parcial.  Seguidament hi ha l'alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Magí Pallarès, amb 34.490,90  i el del consistori de Bellvei, Fèlix Sans, que percep la quantitat de 29.988 euros.

Pel que fa a l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, percep una quantitat d'11.499,96 euros  perquè no té una dedicació laboral.

Albert Batet al Parlament de Catalunya.
Albert Batet al Parlament de Catalunya. | VallsDiari

 

Els alcaldes d'Alcover i Montblanc, els que més cobren d'Alt Camp i Conca 

L'alcalde d'Alcover, Robert Figueras, amb un sou de 42.000 euros  és el batlle que més cobra a l'Alt Camp. Mentre que l'alcalde de Valls, Albert Batet, té un sou de 25.800 euros sense tenir una dedicació laboral.

A la comarca de la Conca de Barberà, el que cobra més és l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, amb un salari de 28.999,88 euros,  seguit del batlle de l'Espluga de Francolí, David Rovira, que cobra 25.000,08 euros.

Misericòrdia Montlleó, alcaldessa d'Ulldemolins.
Misericòrdia Montlleó, alcaldessa d'Ulldemolins. | Laia Solanellas

 

L'alcaldessa d'Ulldemolins, la que més cobra al Priorat

A la comarca del Priorat,  l'alcalde de Falset, Jaume Domènech, és un dels batlles que no cobra per realitzar la seva tasca.  En aquest sentit, l'alcaldessa d'Ulldemolins, Misericòrdia Montlleó és la que més cobra amb un sou de 24.375 euros.  Seguidament hi ha la batllessa de l'ajuntament de la Morera del Montsant, Núria Crivillé, amb un sou de 12.398,76 euros.

Vint alcaldes no cobren per exercir a la demarcació de Tarragona

Els alcaldes de vint poblacions de la demarcació de Tarragona no cobren per exercir de batlles a l'ajuntament del seu poble. En aquest cas, els pobles són Aiguamúrcia, Falset, els Guiamets, Horta de Sant Joan, la Masó, el Molar, Montferri, Nulles, les Piles, el Pinell de Brai, Pira, la Pobla de Massaluca, el Pont d'Armentera, Prat de Comte, Rasquera, Salomó, Tivissa, la Torre de Fontaubella, Vilaplana i la Vilella Alta.

Consulta el salari de l'alcalde o alcaldessa de l'Ajuntament del teu municipi.

Consulta el salari dels regidors de l'Ajuntament del teu municipi.

Consulta els alcaldes que no cobren dels Ajuntaments tarragonins.