El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, partidari de fer un baixador a l'Aeroport de Reus

Joan Sabaté ha fet balanç dels seus primers sis mesos al càrrec reconeguent que «l'any vinent no tancarem la carpeta de les infraestructures»

Joan Sabaté, subdelegat del govern espanyol a Tarragona, ha atès aquest matí de dilluns, 17 de desembre, als mitjans de comunicació de la ciutat per tal de presentar un balanç dels seus primers sis mesos al càrrec. Els titulars de la trobada han arribat en el torn de preguntes quan Sabaté s'ha posicionat sobre temes d'actualitat a la província, així com el consell de Ministres que es durà a terme el divendres 21 de desembre a Barcelona.

Mentre l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, continua amb la seva ronda de visites per tal de tancar el consens necessari per fer de l'estació intermodal a l'aeroport un clam territorial (la darrera, a Salou amb Josep Fèlix Ballesteros, batlle de Tarragona, i Pere Granados, alcalde de Salou), Sabaté ha manifestat que «si el territori ho demana de manera consensuada, segurament s'haurà d'atendre aquesta petició. Ara, la meva posició és que seria raonable que fos un baixador».

«No hi ha previsió d'antidisturbis a Tarragona»

I pel que fa al consell de Ministres que tanta polseguera política i mediàtica ha aixecat en la darrera setmana, el responsable de les forces i cossos de seguretat de l'Estat a la província de Tarragona ha declarat que  «en principi, no hi ha cap previsió de què arribin antidisturbis de Policia Nacional i Guàrdia Civil a Tarragona.  Aprofito per mostrar l'absoluta convicció que els mossos actuaran i garantiran el funcionament del país aquell dia, s'ha d'evitar el col·lapse».

Sobre la detenció de Khalid Makran, el ciutadà holandès que va fer pintades gihadistes en un hotel de Salou i que està sota custòdia dels Mossos d'Esquadra a la comissaria de Cambrils, Sabaté ha apuntat que «també es va activar l'alerta general de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. La persona detinguda tenia un caràcter de presumpte terrorista».

«L'any 2019 no es tancarà la carpeta de les infraestructures a Tarragona»

El màxim representant del govern espanyol a la demarcació de Tarragona, el polític tortosí Joan Sabaté, ha explicat que «Tarragona és complexa pel que fa a les infraestructures». Sabaté ha afegit, després de fer un repàs per la majoria de notícies que ha generat aquest semestre la subdelegació, majoritàriament heretades de l'anterior govern, que  «l'any 2019 no es tancarà la carpeta de les infraestructures a Tarragona, esperem accelerar les obres de l'A-27 i actualitzar l'estudi d'impacte ambiental del tram sud de l'A-7, que ha caducat, però no es tancarà la carpeta».

On sí que ha posat l'accent Joan Sabaté ha sigut en el fet que «aquest executiu ha aprovat les xarxes tancades, una iniciativa que ajudarà a millorar la competitivitat de les empreses químiques de Tarragona.  A la subdelegació es constituirà el grup de treball tècnic que preparà el reglament del decret que aprova les xarxes tancades».

Per últim, i atenent al fet que el govern del subdelegat Sabaté ha fet bandera de l'exhumació del dictador Franco,  el subdelegat s'ha mostrat partidari de «retirar els diferents monuments franquistes que hi puguin haver a Tarragona»,  com a resposta a la pregunta de si era partidari d'enderrocar el monument franquista del riu Ebre al seu pas per la ciutat de Tortosa.