Vaga de metges de família i pediatres a tot el territori del 26 al 30 de novembre

Metges de Catalunya convoca 5.700 facultats de tot Catalunya a fer vaga per tal de millorar les condicions laborals

Després de moltes assemblees i reunions els metges de l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) han decidit organitzar una vaga per reclamar millores laborals. Del 26 de novembre i fins al dia 30 estan cridats a la vaga els metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs de tot Tarragona.  La mobilització està convocada pel sindicat Metges de Catalunya i fa una crida als 5.700 facultatius de primària que treballen a l'ICS a tot Catalunya.

Vaga de metges de primària

Metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs d'atenció primària de Tarragona estan cridats a fer vaga durant aquests cinc dies.  En total 288 equips de tot Catalunya, que treballen en l'atenció primària.  També afectarà els serveis d'urgències dels centres d'atenció primària. L'objectiu de la mobilització és exigir millores assistencials i laborals que «frenin la precarització progressiva» que pateix, diuen, el primer nivell assistencial, és a dir, la primària.

La principal causa que exposaven fa una setmana els professionals quan van denunciar la situaió, era la precarietat dels seus sous i el fet d'haver-se d'enfrontar a guàrdies sense descans o a torns que no compleixen els mínims laborals.

  

  

L'ICS, el servei públic de salut, controla més del 70% de tota l'atenció primària de Catalunya. Són tots els metges d'aquest sector els que estan cridats a vaga aquesta setmana. Segons el sindicat s'espera una alta participació dels facultatius en aquesta mobilització, ja que la decisió d'organitzar una vaga s'ha pres després de moltes assemblees i reunions amb els diferents col·lectius afectats.

  

  

Amb aquest anunci el sindicat llança la pilota al Departament de Salut per tal que mogui fitxa si vol evitar la mobilització. De moment el sindicat pensa tirar endavant amb la vaga per reclamar aquestes millores laborals. Unes condicions que es van veure perjudicades amb l'arribada de les retallades socials derivades de la crisi econòmica a tot Catalunya que van augmentar la pressió assistencial en molts centres.

  

  

El sindicat diu que el Departament de Treball s'encarregarà, com passa en aquests casos, de marcar quins seran els serveis mínims que s'hauran d'oferir durant els dies que duri la vaga. Una vaga que serà general per totes les hores de servei.