cavall alat

Vila-seca presenta el Cavall Alat, el nou element del seguici festiu

A la presentació de la bèstia han assistit el Lleó de Reus i l'Àliga de Tarragona

El municipi de Vila-seca ha presentat avui, 20 de gener un nou element del seguici festiu de la localitat, el Cavall Alat. Amb motiu de la festa major de Sant Antoni, Vila-Seca ha mostrat a tots els seus ciutadans una nova bèstia del seguici festiu. A la seva presentació ha anat el Lleó de Reus i l'Àliga de Tarragona, que esdevindran el padrí i la padrina de la nova bèstia de Vila-seca.

 

El Cavall Alat, el nou element de Vila-seca

A les sis de la tarda, el Castell de Vila-seca ha estat testimoni de la presentació del nou element del seguici festiu de Vila-seca, que ha comptat amb la presència de l'Àliga de Tarragona i el Lleó de Reus. En la seva presentació també ha participat el Ball de Diables de Vila-seca, la Colla Gegantera i Grallers de Vila-seca, l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina, els Xiquets de Vila-seca, la Cobla Ministrers del Comú, els Trabucaires del Comú i la Txaranga Band Tocats de Vila-seca.

Ha realitzat el seu primer ball solemne

Un cop presentat en societat, el Cavall Alat s'ha pogut lluir pels carrers de Vila-seca amb la tradicional Cercavila del Seguici, que a les 19.00 hores ha començat amb el conjunt d'elements festius i tots els balls de la localitat. La ruta ha començat al jardí del Castell i s'ha desplaçat f fins a la plaça de l'Església. Els infants de Vila-seca han tingut el privilegi de col·locar-li l'escut del municipi, i seguidament el Cavall Alat ha realitzat el seu primer ball solemne.

 

A l'acte de presentació de la nova bèstia han estat presents, l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet amb tots els membres del Consistori, els alcaldes de Reus, Carles Pellicer, i de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat a les seves bèsties.

Un cavall, l'animal més representatiu de Vila-seca

El motiu pel qual la nova bèstia de Vila-seca és un cavall, és que la Festa Major de Sant Antoni no es podria comprendre sense la presència dels cavalls. Per aquest motiu durant els dies de festa major a Vila-seca, la majoria dels actes giren al voltant dels cavalls.  L'element festiu del Cavall Alat s'ha estat realitzant durant més de dos anys al taller d'Antoni Mas, un ferrer i escultor vila-secà, que ha donat vida a l'element al carrer del Comte Sicart.