Façana del molí de la vila de Montblanc

La Conca de Barberà celebrarà els 30 anys de les Jornades Europees del Patrimoni

Les dues activitats es duran a terme durant el mes d'octubre

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà  se suma a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni. Enguany fan 30 anys i tindran lloc el proper mes d'octubre, com és habitual.

Aquest any, s'han organitzat dues activitats. Per una banda, es farà l'activitat Fem pa en un molí fariner medieval, que començarà amb una visita guiada al Museu Molins de la Vila a Montblanc. Les persones que hi participin descobriran quins cereals s'utilitzaven a l'Edat Mitjana per fer farina i veuran com s'elaborava la farina en un molí del segle XIII.

Després, es farà un taller per aprendre els ingredients bàsics per fer una massa de  pa de qualitat i agroecològica. També s'experimentaran els primers passos per elaborar un pa artesanal. Al final del taller, els participants es podran endur la seva peça elaborada per coure a casa. Aquesta activitat està coorganitzada amb el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i la col·laboració de L'Aresta.

L'activitat tindrà lloc el dissabte 9 d'octubre, de les 11.00 h a les 13.00 h i cal inscriure's. Les places són limitades a 15 persones. Cal portar un bol amb capacitat de 3 a 5 litres, drap de cotó i un pot de conserva buit. També una mascareta en compliment de la normativa Covid-19.

L'endemà, tindrà lloc l'activitat Pobles perduts de la Conca de Barberà: el Codoç (Vimbodí i Poblet). Consistirà en una sortida guiada de 7 km aproximadament) per visitar l'antic poble del Codoç. Es podrà veure l'antiga creu de terme medieval i les restes de l'antiga església de Sant Bernat de Codoç. Després, els participants podran participar en una degustació de productes km0 del municipi de Vimbodí i Poblet. L'Ajuntament, col·labora en aquesta activitat.

La sortida es farà el diumenge, dia 10 d'octubre, de les 10.00 h a les 13.30 h. Se sortirà des de l'aparcament de vehicles situat davant del cementiri. Les places són limitades a 15 persones. Cal portar calçat còmode, aigua i esmorzar, i també mascareta en compliment de la normativa Covid-19.