Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí

Arriba la 50a edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà

Una quinzena d’activitats formaran part dels actes dels dies 26, 27, 28 i 29 d’agost

L’Espluga de Francolí es prepara per a celebrar la 50a edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà. Una quinzena d’activitats formaran part del programa d’actes, que es concentraran durant els dies 26, 27, 28 i 29 d’agost.

Des de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i des de la DO Conca de Barberà s’ha cregut oportú tirar endavant l’edició d’enguany amb diversos actes descentralitzats, adaptats a la situació sanitària actual. Així doncs, l’esdeveniment d’enguany comptarà amb el tradicional recinte firal  adaptat a les restriccions de la Covid-19

L’objectiu és permetre al públic gaudir del vi, la cultura i els productes de proximitat. I a més, es farà la mostra de vins i caves i productes locals a la Plaça Montserrat Canals, en un recinte firal amb control d’entrades i aforament limitat.

En total s’han programat una quinzena d’actes amb aforaments limitats i reserva prèvia pels dies 26, 27, 28 i 29 d’agost. Les inscripcions es faran a través d’un formulari en línia, l’enllaç del qual es pot trobar al programa d'actes de la Festa de la Verema

La 50a edició  de la Festa de la Verema s'inaugurarà de forma oficial en un acte al Jardí dels Francolins el dissabte 28 d’agost a les 18.00 hores. Allà també es farà entrega dels premis del 30è concurs de vins de la DO Conca de Barberà, que enguany se celebra en el marc de la Festa de la Verema. 

Posteriorment, a les 19.00 hores també es presentarà la guia d’enoturisme de la Conca de Barberà, elaborada per Lluís Tolosa i Nico Planell.

Per qualsevol dubte, consulta o necessitat de reservar places de forma presencial es pot contactar amb l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí al 977 871 220 o a turisme@esplugadefrancoli.cat


 

Maridatges, tastos i concursos

El Museu de la Vida Rural acollirà diversos actes de la Festa de la Verema.

En primer lloc, el dijous dia 26 l’MVR ha programat dins de les Nits Culturals d'Estiu el concert d’Esther i Marala. En aquest hi haurà la guingueta oberta i se serviran vins denominació d'origen Conca de Barberà.

El divendres 27 a la tarda l’MVR acollirà el tast-maridatge  a càrrec del sommelier Enric Català, qui ha escollit alguns dels millors vins de la DO Conca de Barberà i fent una selecció de tastets gourmets, crearà uns maridatges deliciosos i sorprenents.

Divendres al vespre tindrà lloc el sopar-maridatge ‘Brinda’m Baccus’, que es farà al Restaurant ForEvents de l’Espluga de Francolí i que comptarà amb una selecció de 6 vins i caves de la DO Conca de Barberà maridats amb 6 tapes.

El dissabte al migdia, a l’hort de l’MVR hi haurà el  tast Sub-25 de combinats de vi, per a joves d’entre 18 i 25 anys, dirigit per Eduard Rovira.


 

Imatge d'arxiu d'una copa de vi
El públic podrà gaudir del vi, la cultura i els productes de proximitat | Pixabay

 

Vespres d’activitats culturals

Divendres a la nit, el públic podrà gaudir de tres espectacles breus  — 15 min. — ubicats en tres espais diferents de l’Espluga, una persona de la companyia acompanya als espectadors durant tot el recorregut, que també inclou una copa de vi. 

‘Píndoles - Teatre breu en espais vius’  és una proposta que pretén acostar a la ciutadania diverses actuacions teatrals professionals de manera diferent i distesa.

Així doncs, dissabte a la nit no s’oferirà cap acte en directe, tenint en compte que el recinte firal estarà obert fins a les 00.00 hores i es preveu que l’activitat quedi concentrada en aquest espai.

Diumenge a les 22.00 hores es proposa l’activitat Vi, glosa i estrelles

Es tracta d’un espectacle lúdic i divulgatiu en què es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons. 

A més, es tastaran 3 vins DO Conca de Barberà. Aquest acte es farà al Parc del Garber, situat a Les Masies.

Descobreix l’entorn en família

En el marc de la Festa de la Verema es proposa la caminada guiada entre vinyes per gaudir del paisatge vitivinícola que ens envolta i també per tastar alguns vins durant el recorregut. 

Ho organitza l’empresa Drac Actiu i proposa dos recorreguts: un d’uns 12 km i un altre d’uns 6 km.

Una altra de les propostes per descobrir l’entorn és l’activitat ‘Esperit de vi’, que inclou una visita temàtica a l’MRV, a la Fassina Balanyà i també al Celler Vidbertus, on es clourà l’activitat amb un tast de vins.

El diumenge al migdia també hi haurà un espectacle familiar gratuït  al Jardí dels Francolins.
 

A causa de la situació actual hi haurà aforament limitat  i controlat a tots els actes i també caldrà seguir les mesures d'higiene i seguretat que indiquin en tot moment. L’organització es reserva el dret a modificar o suspendre actes per prevenció a la Covid-19 si la situació de la pandèmia ho requereix.