Obres al portal de Sant Francesc

Finalitza la rehabilitació de la muralla de Sant Francesc de Montblanc

Els treballs s’han dut a terme en el tram que històricament havia estat ocupat per les antigues cases de cal Casaca i cal Fartet

Les obres de rehabilitació del darrer tram de la muralla de Sant Francesc  de Montblanc han finalitzat. Els treballs han permès descobrir restes de la muralla de dues èpoques: la inicial, bastida a partir del segle XIV, i també la fortificació  aixecada entre els segles XVII i XVIII.

Així mateix, l’obra ha permès dur a terme la recuperació completa del tram de muralla de Sant Francesc, just davant de l’església que porta el mateix nom. Els treballs s’han dut a terme en el tram que històricament havia estat ocupat per les antigues cases de  cal Casaca i cal Fartet, on s’ha procedit a rehabilitar la muralla. A la vegada, s’ha reconstruït el pas de ronda i una porta d’accés a les torres -partint dels models històrics que hi havia a la fortificació-.

Així mateix, per facilitar la visualització de les restes, també s’ha dut a terme la construcció d’una plataforma, que exercirà de mirador. Aquestes obres s’han dut a terme després d’una inversió de 270.000 euros, dels quals 189.000 euros han estat aportats a través del programa de l’1,5% cultural del Ministerio de Cultura y Deportes.

Un disset per cent provenen d’una subvenció concedida a través de l’OSIC de la Generalitat i el tretze per cent restant són finançats través de l’aportació de fons propis de l’Ajuntament de Montblanc.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, afirmava que el projecte esdevé «un pas més en el llarg camí de la recuperació del llegat patrimonial de la vila ducal. Estem convençuts que el projecte iniciat fa dècades esdevé clau per continuar posicionant Montblanc com una de les viles de referència per conèixer el llegat patrimonial de l’època medieval».