Escenari de l'Acampada Jove 2019

L'Acampada Jove de Montblanc s'adapta a la pandèmia i estrena un nou format reduït i segur

L’Acampada Jove 1.0 se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de juliol a la plaça Sant Francesc de la capital de la Conca de Barberà

En els darrers mesos, l'organització de l'Acampada Jove ha treballat per poder mantenir l’edició de les 25 Acampades, però seguint les recomanacions de les autoritats competents i l’evolució de la pandèmia, s'ha decidit posposar la celebració per al  2022. No obstant això, Montblanc no vol renunciar al festival i avui s'ha presentat l'Acampada Jove 1.0, que permetrà gaudir durant 3 capvespres de grups musicals d’arreu dels Països Catalans, en un format reduït i segur per a tothom.

En aquest sentit, l’Acampada Jove 1.0 se celebrarà el 16, 17 i 18 de juliol de 2021 a la plaça Sant Francesc, amb la muralla com a teló de fons. Tal com s'ha avançat en la roda de premsa que s'ha fet aquest matí a l'Ajuntament de la vila ducal, enguany no hi haurà zona d'acampada i alguns dels grups que actuaran al festival, són Zoo,  Buhos, Ebri Knight,  El Diluvi o The Tyets.

La directora del festival,  Kènia Domènech, ha destacat que han treballat per «buscar un model que s'adeqüés a la situació sanitària«. El fet d'haver variar tant el format ha fet que els impulsors hagin decidit canviar-ne parcialment també el nom. Domènech també ha destacat que per tal de garantir la seguretat dels assistents hi haurà 200 persones  dedicades a garantir el compliment de les mesures sanitàries. A banda, el voluntariat i les empreses externes rebran una formació per evitar contagis.

Entre les mesures hi haurà la creació de circuits d'entrada i sortida per evitar els encreuaments de persones. A més, els assistents podran triar entre asseure's en taules de quatre persones o fer-ho individualment. Càlix també ha concretat que els assistents hauran de fer un 'check-in' dues setmanes abans de l'esdeveniment en el qual hauran de facilitar el seu nom, cognom i número de telèfon per tal que es puguin fer els rastrejos de casos de Covid-19 en cas que hi hagi contagis.

Entrades a partir de dijous

El dijous 22 d’abril  a les 12.00 h sortiran a la venda les primeres 1.000 entrades al web del festival. El preu de l’entrada és de 25 euros i les localitats es podran seleccionar per taules de 4 o cadires individuals. Pel que fa a  les entrades adquirides per les #25Acampades, des de l'organització s'ha informat que ja s'estan retornant i les persones que van comprar l'entrada rebran la devolució entre avui i els propers 14 dies sense haver de fer cap gestió addicional. Els acampats  i acampades que ja tenien entrada podran accedir a una pre-venda de les entrades per l’Acampada Jove 1.0 demà dimecres 21 d’abril a les 12.00 h.