Carretera de Poblet al pas per l'Espluga

L'Espluga de Francolí proposa 15 accions per millorar la seguretat viària del municipi

L'objectiu és convertir l'avinguda Catalunya i la carretera de Poblet en unes vies més amables, humanes i pacificades

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí proposa a la Generalitat de Catalunya diverses actuacions per a millorar la seguretat  de la  carretera T-700. L'alcalde Josep M. Vidal i el cap del Servei Territorial de Carreteres de Tarragona, Carlos Mingote, es van reunir la setmana passada per parlar sobre les diverses actuacions que el consistori vol que es treballin per a millorar la funcionalitat d'aquesta via.

L'avinguda de Catalunya i la  carretera de Poblet  configuren una carretera que, en moltes ocasions, actua com a via principal pels espluguins. També per la resta d'usuaris que visiten el Monestir de Poblet o el Paratge, entre altres. No obstant això, al llarg de tot el seu recorregut hi conviuen veïns i veïnes i també comerços.

Basant-se en aquestes premisses, el govern municipal ha proposat diverses accions inicials que permetrien convertir l'avinguda i la carretera en una via més amable, humana i pacificada. Amb menys problemes de velocitat i donant més seguretat al vianant en aquesta artèria principal del municipi.

La bateria d'accions suggerides també van en la línia de l'objectiu assenyalat en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que el consistori està acabant de redactar. Es contemplen accions a l'estil de posar diversos passos de vianants en zones com davant del Celler, a la zona de la cova i del pont de la Font Baixa. Són dues parts molt concorregudes per turistes, a l'encreuament del Molí de Guasch.

També passos elevats en zones de menys visibilitat  o més confluents com per exemple a l'encreuament amb el carrer Milmanda, davant de l'Hostal del Senglar o a la rotonda de l'1 d'octubre.

En paral·lel, l'Ajuntament també creu que s'ha de resoldre la  corba perillosa situada a l'entrada de la cova, ja que els vehicles van a gran velocitat i hi ha poca visibilitat. Des del consistori es planteja una doble línia o poder senyalitzar la corba d'una manera molt més visible pels conductors. En el mateix punt també es vol resoldre el drenatge de la via atès que quan plou s'hi concentra bona quantitat d'aigua i queda estancada.

Es tracta d'unes actuacions que parteixen de la diagnosi feta a partir de les queixes i propostes del veïnat per avaluar les problemàtiques i necessitats de l'avinguda Catalunya i carretera de Poblet.