Ajuntament de l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí celebrarà una 35a Caminada de l'11 de Setembre del tot atípica a causa de la Covid-19

La celebració també comptarà amb un acte institucional sense presència de públic, l'emissió del discurs institucional, el manifest de l'ANC i l'himne nacional de Catalunya per la Veu-pública i l'EFMR

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí conjuntament amb les entitats sobiranistes i la Comissió de la Caminada de l'11 de Setembre, proposen una celebració de la Diada Nacional de Catalunya, simbòlica i adaptada a la situació actual. Pel que fa als actes institucionals, es concentraran en un sol acte simbòlic, que tindrà lloc divendres 11 de setembre a les 12.00 h del migdia a la plaça de la Vila, sense presència de públic. Només hi participarà l'alcalde de l'Espluga,  Josep M. Vidal Minguella, un representant de cada grup polític municipal, els representants de les entitats sobiranistes i comptarà amb l'actuació dels Grallers de l'Espluga.

En finalitzar l'acte simbòlic, pel sistema de veu pública i en directe per l'Espluga FM Ràdio, s'emetrà el manifest de l'Assemblea Nacional Catalana a la Conca de Barberà, el discurs institucional de l'Alcalde i clourà aquesta emissió l'Himne Nacional de Catalunya 'Els Segadors'.

35a Caminada de l'11 de setembre

L'organització de la 35a Caminada de l'11 de Setembre, ha treballat conjuntament amb les regidories, en una proposta per reformular la tradicional caminada. Amb un recorregut que es podrà realitzar durant diversos dies, de l'11 al 20 de setembre. Aquest any s'havien de celebrar els  trenta-cinc anys de la històrica caminada, però la celebració s'ajorna  per l'any  2021

Amb l'objectiu de preservar la tradició i facilitar la participació en la caminada popular, en aquesta edició ofereix una ruta senyalitzada i amb fites que es podrà fer de manera individual o en grups no superiors a 10 persones. Comptarà amb un sistema de fites que permetrà validar a totes les persones que hauran fet la ruta. Tothom qui realitzi la ruta entrarà en quatre sortejos d'activitats esportives a empreses del municipi: dues activitats a l'empresa Drac Actiu, 4 entrades per a fer espeleologia a les  Coves de l'Espluga i 1 curs d'iniciació a l'hípica per a dues persones a l'Hípica Francolí de l'Espluga. 

Quin serà el funcionament de la caminada? 

En aquesta edició atípica s'incorpora un sistema de marcatge per fites al llarg del recorregut, similar al sistema de les curses d'orientació. L'organització facilitarà un cartronet identificatiu de la caminada que es podrà recollir gratuïtament a l'Oficina de Turisme, en el que hi haurà de constar el nom, cognom i telèfon de cada participant. Al llarg del recorregut senyalitzat hi hauran ubicades tres fites, que disposen d'una pinça que servirà als participants per marcar cada casella del cartronet.

Un cop realitzat el recorregut i marcats els tres punts en el cartronet, confirmant així la realització de la ruta, les persones participants l'hauran de retornar a l'Oficina de Turisme, abans del dia 26 de setembre. Cada cartronet disposarà d'un número, que permetrà a tots els participants entrar en el sorteig  de quatre activitats esportives i d'aventura a empreses espluguines.