Ofrenes florals en forma de senyera sobre un escenari de la plaça del Baluard de Reus

L'Espluga de Francolí presenta els actes de la Diada Nacional de Catalunya

L'Ermita de la Santíssima Trinitat acollirà l'acte institucional

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, conjuntament amb la comissió de la caminada popular  de l'Onze de Setembre i l'ANC Conca, proposen diversos actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya  2022 al municipi els dies 10 i 11 de setembre.

La celebració tindrà el seu inici el dissabte dia 10 de setembre a les 20.00 h del vespre amb el brindis per la República Catalana organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana de la Conca de Barberà, un esdeveniment reivindicatiu que es farà a la plaça de la Vila i on es llegirà el manifest de l'entitat.

El matí de l'Onze de Setembre l'Ajuntament tornarà a commemorar a la resistència del Castell de l'Espluga de Francolí durant la Guerra dels Segadors amb la hissada d'una estelada des de la torre del Castell.

A les 13.00 h del migdia, a l'Ermita de la Santíssima Trinitat, tindrà lloc l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya 2022 que comptarà amb la presència de les autoritats locals, la lectura del manifest a càrrec de la Comissió de la Caminada Popular, la hissada de l'estelada a la capella de l'Àngel i la interpretació del cant dels Segadors amb la direcció del músic Xavier Morgades. L'acte comptarà amb l'actuació de les entitats de cultura popular, els Grallers i el Ball de Bastons de l'Espluga de Francolí.

Durant tota la jornada el servei de bar de l'Ermita estarà obert per adquirir begudes, aperitius i cafè. L'organització convida a participar al dinar en format de "jo porto", que anirà acompanyat d'un concert de la formació Lligabosc. 

37a Caminada Popular de l'Onze de Setembre

Aquesta diada l'Espluga de Francolí recupera el format tradicional de la Caminada Popular després de dos anys de pandèmia, aquesta vegada sense restriccions en la jornada. L'acte tindrà el punt d'inici a la plaça de la Vila amb hora de concentració a les 8.00 h del matí. La caminada és una activitat gratuïta i l'organització oferirà esmorzar a totes les persones inscrites. Per participar a la caminada popular cal apuntar-se prèviament a l'Oficina de Turisme o a través de la plataforma Entràpolis fins al dijous 8 de setembre.