Roda de premsa de Nadal a l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí presenta un programa de Nadal amb més d'una trentena d'actes culturals

La trentena de propostes ja van començar el 29 de novembre i finalitzaran el 8 de gener de 2021

L'Espluga de Francolí celebrarà les festes de Nadal  amb més de 30 actes, que ja van començar el 29 de novembre amb l'activitat 'Anem a buscar el Tió', i que finalitzaran el 8 de gener amb el concert de Ginestà. Així mateix, l'encesa de llums tindrà lloc el 4 de desembre.

Enguany, però, la programació nadalenca s'ha hagut de reinventar per poder coexistir amb la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, els actes més tradicionals com l'Home dels Nassos, el Patge Gregori o la cavalcada dels Reis d'Orient  són els que s'han vist més afectats per l'alt risc d'aglomeracions, però l'Ajuntament de l'Espluga i les entitats que organitzen part dels actes no han volgut prescindir-ne i les han adaptat a aquesta nova realitat.

Diferents propostes familiars

Al programa no hi falten propostes per al públic familiar com són l'espectacle infantil 'Una altra carta als Reis' de la Companyia Xip Xap, el Casalet Kids amb 'Old time bakery' del Mag Edgar, el taller de figures de xocolata que durà a terme la Pastisseria Cobo, l'espectacle itinerant 'Les històries de Nadal, cançons, rondalles i jocs temàtics' que ens proposen la Unió de Botiguers i Empreses de l'Espluga, els titelles d'ombres 'Els reis mags d'orient i la reina Gaspara' a càrrec de la companyia la Boia Teatre o el cinefòrum que tindrà lloc el dia 3 de gener.

Com cada any, el Museu de la Vida Rural  també ofereix activitats per gaudir de les seves exposicions i espais. Torna l'activitat familiar 'El tió ens explica els secrets del bosc' i apareixen propostes noves com el cinefòrum amb el curtmetratge 'Binta i la gran idea' o la visita dinamitzada a l'exposició 'Jugar amb foc'. La Cursa de la Llufa, per la seva banda, segueix en peu amb importants modificacions per adaptar-se a la nova situació. La més destacada és que es podrà realitzar des del 21 de desembre fins al 27, dia en el qual es farà un sorteig entre tots els participants.

El programa aposta fort per propostes musicals juvenils, probablement la més destacada sigui l'espectacle per a teatre 'Teràpia col·lectiva' del grup Buhos, però també trobarem un concert de Mood i un de Ginestà. Finalment, hi haurà un taller de licors adreçat a joves majors d'edat.

El Casal de Nadal  s'adaptarà en un format similar al del casal d'estiu. El casal serà dut a terme per l'empresa espluguina Drac Actiu i estarà adreçat a infants majors de 3 anys, es treballarà amb grups bombolla reduïts i s'hi faran activitats de natura i manualitats de Nadal. Pel que fa a la Unió de Botiguers i Empresaris de l'Espluga, torna amb la campanya nadalenca "el joc de l'amic invisible" i la Biblioteca Mossèn Ramón Muntanyola ha organitzat l'activitat 'Descobreix el conte misteriós en el calendari d'advent de la biblioteca' que tindrà lloc de l'1 al 27 de desembre.

Per últim, malauradament enguany no es podrà gaudir de la representació dels Pastorets de l'Espluga. Per aquest motiu, podrem veure per les xarxes socials una cantada de cuplets històrics i actuals. En aquest sentit, el  Pessebre Vivent també aprofitarà les festes per presentar un vídeo interpretatiu de les escenes en ordre de visita i amb informació extra sobre el context local, històric, religiós i cultural de la representació.