Assistents a la roda de premsa

L'Espluga de Francolí recupera la revetlla de Sant Joan amb la cultura popular i el foc com a protagonistes

Serà una celebració marcada per les limitacions en les activitats culturals provocades per la crisi sanitària de la Covid-19

L'Espluga de Francolí viurà de nou la revetlla de  Sant Joan. L'arribada de la Flama del Canigó, el foc i l'actuació dels grups de cultura popular  seran els protagonistes d'aquesta edició. Una celebració marcada per les limitacions en les activitats culturals provocades per la crisi sanitària de la Covid-19.

Dels actes de la celebració començaran a les 18.00 h de la  tarda del dia 23 de juny. Tindran lloc a la plaça Montserrat Canals, amb l'obertura de l'espai perimetrat, que permetrà gaudir dels actes programats fins a les 21.00 h de la nit. 

A les 18.30 h de la tarda arribarà la  Flama del Canigó. Serà en un circuit pels carrers de l'Espluga de la mà del Club Atlètic Espluguí. Aquest any el recollirà el mateix dia entre les poblacions de Ponts i Artesa de Segre.

Un dels actes que reprenen aquest any és l'actuació de les entitats de cultura popular espluguina. Després de gairebé un any tornaran a actuar. Aquest cop, però, de forma estàtica tal com indica la normativa actual.

L'acte acabarà amb un concert de versions acústic de la mà de La Oreja de Tiktok. És un grup format per Jordi Busquets, bateria d'Itaca Band, i Sergi Bagó, cantant de l'orquestra de versions Banda Neón.

Tothom que vulgui assistir a l'acte haurà de reservar entrada prèvia. A través de la plataforma Entràpolis o fer la reserva presencialment a l'Oficina de Turisme, a partir de divendres dia 11 de juny. 

L'Espai de la Cultura Popular, al Teatre del Casal

Les entitats treballen per preparar l'espai de la cultura popular al Teatre del Casal. En horaris de matí i tarda. Això permetrà veure i conèixer els elements de la cultura popular espluguina durant el dia de la revetlla de Sant Joan.

Aquesta és una proposta ja consolidada, que aquest any es reubica. Pretén apropar els elements del seguici popular  espluguí a la població. Estarà obert al públic de les 10.00 h del matí a les 13.00 h i de les 16.00 h a les 17.30 h.

Il·luminem l'Espluga

Els Diables de l'Espluga segueixen apostant per la iniciativa de dinamització comercial  i festiva d'Il·luminem l'Espluga. Una campanya amb la qual es repartiran més de mil bengales a forns i pastisseries de la població, amb la compra de coques de Sant Joan i fins a esgotar existències. 

Aquesta és una proposta que pretén apropar la revetlla a les llars espluguines i que, després de tres coets d'avís, a les 11.00 h de la nit il·luminarà els carrers de l'Espluga.
 

Passades les 11 de la nit, començaran tres castells de focs, repetint el format de l'any passat per fer-lo visible des de tots els punts del municipi. S'anima a tota la població a sortir als balcons i terrats per gaudir-ne. Evitant aglomeracions en espais públics.