Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
safrània365

Collita de safrà i esbrinament de flors: noves activiats de #Safrània365 a Montblanc

L’Oficina de Turisme de Montblanc promociona el safrà amb aquesta nova experiència dirigida al públic familiar

safrània365
Plantada de safrà el passat mes d'agost | Cedida

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc celebra una nova activitat del cicle «Viu Montblanc en família» pels propers dies 9 i 10 de novembre: la collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. A partir de les 10 del matí, a les instal·lacions d’Aromis de Montblanc, els participants tindran l’oportunitat de collir el safrà que es va plantar el mes d’agost. A continuació i per aconseguir l’apreciada espècia, hauran d’esbrinar-ne les flors.

El taller l’impartirà Joan Cartanyà, productor de safrà que ha recuperat el seu conreu a la Conca de Barberà, que ensenyarà a les famílies la tècnica per recollir les flors i extreure els brins de safrà. Al finalitzar el taller, els participants gaudiran d’un esmorzar amb productes locals i de temporada.

Aquesta nova experiència de turisme familiar és gratuïta i pretén fomentar la recuperació del safrà a la comarca i el coneixement dels productes agroalimentaris  del territori entre els més petits. L’activitat té un aforament limitat i és necessària la inscripció enviant un correu electrònic a turisme@montblanc.cat, trucant al 977 861 733 o bé a través del web de Montblanc Medieval. Per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.

Botànica, conreu, gastronomia i salut del safrà

Per altra banda, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà ha programat pel proper diumenge 3 de novembre l’activitat Safrà: botànica, conreu, gastronomia i salut. Aquesta proposta s’organitza juntament amb el Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà i compta amb la col·laboració d’ Espai Aromis.

El programa s'iniciarà a les 9.00 h del matí amb una visita a un camp de cultiu de Montblanc per conèixer les particularitats del cicle del safrà, collir flors i viure el procés de desbrinar. A les 12.30 h tindrà lloc una conferència sobre la botànica del safrà i espècies semblants i a les 13.15 h es farà una visita guiada a l'espai dedicat als safraners de la Conca a l'exposició permanent del Museu Comarcal.