Consell Comarcal de la Conca de Barberà

La Conca de Barberà ja commemora en Dia Internacional de les Dones amb diverses activitats prèvies

Des d’aquesta setmana i durant els pròxims dies el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha organitzat tot un ventall de propostes que s’allargaran fins a mitjans de març

Uns dies abans de commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà  organitza diverses activitats obertes a la ciutadania.

Amb la realització d'aquestes propostes es pretén recordar i reivindicar el rol de les dones en la societat i la igualtat de gènere. Totes aquestes activitats són gratuïtes.

Per començar, aquesta setmana s’està fent el recull de textos ‘Escriu per a la igualtat’, obert a tota la ciutadania. De la mateixa manera es recullen els dibuixos dels alumnes dels centres de la comarca ‘Dibuixem per a la igualtat’.

D’altra banda, el 4 de març a les 18.00 hores es durà a terme una passejada amb perspectiva de gènere a l’Espluga de Francolí, que s’iniciarà des de l’Oficina de Turisme.

El dia 9 de març tindrà lloc a Montblanc l’acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones a les 18.00 hores, al Consell Comarcal, amb la lectura del manifest, un taller sobre micro masclismes i un berenar. L’acte servirà també per donar el tret de sortida a l’exposició ‘Simone de Beauvoir: feminista i escriptora’, que es podrà visitar al mateix Consell Comarcal fins al 27 de març.

El 10 de març, Concactiva acollirà un taller d’emprenedoria en femení a les 18.30 hores, amb inscripció prèvia.

El grup de teatre Fila Zero, representarà l’obra ‘Divorciades, evangèliques i vegetarianes’ a Solivella el 7 de març a les 18.00 hores i a Vimbodí i Poblet  el 15 de març a les 18.00 hores.

Tallers i xerrades per cloure la commemoració

El 13 de març, al’Espluga de Francolí, es durà a terme un taller de mindfulness a partir de les 15.15 hores. El mateix taller es repetirà a Montblanc a les 18.00 hores i a Santa Coloma de Queralt el 17 de març també a les 18.00 hores.

Per últim, es faran diverses xerrades sota el títol ‘Dones: drets i obligacions’ a càrrec de l’advocada del SIAD a les diverses associacions de dones de la comarca: Rocafort de Queralt (2 de març), Vimbodí i Poblet (4 de març), Santa Coloma de Queralt (11 de març), Solivella (16 de març) i Montblanc (24 de març).

Se celebra la tercera edició de ‘Figània’

D’altra banda, aquest dissabte dia 7 de març tindrà lloc la 3a edició de ‘Figània’, organitzada per Pintem Feminisme i que se celebrarà al claustre de Sant Francesc de Montblanc.

La jornada començarà amb una taula rodona on diferents dones de la Conca de Barberà explicaran la seva experiència migratòria. Després, a les 13.00 hores, Yazel Parra oferirà el monòleg ‘¿Quién dijo barco?’ amenitzat amb un vermut. Després hi haurà un dinar popular amb una sobretaula amb Trivial Feminista.