Els més petits gaudeixen de les activitats nadalenques a Montblanc

Els Parc de Nadal ha ofert tres dies de Casal de Jocs pels infants, que també han fet cagar el Tió a l’escenari de la plaça Major

Aquestes vacances, els més petits de la casa han pogut gaudir de les diverses activitats nadalenques que es feien a Montblanc i encara ha d’arribar un dels dies més esperats: la cavalcada de Reis.

El pavelló del Casal Montblanquí va acollir el 27, 28 i 29 de desembre la vuitena edició del Casal de Jocs,  el parc infantil de Nadal de Montblanc organitzat per l'Ajuntament de Montblanc en col·laboració amb la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc.

Els petits van poder gaudir del lloc en diversos espais. Per exemple, van poder construir marcs de fotos en el lloc destinat als tallers, una activitat que va ser tot un èxit.

A banda, hi havia dibuixos inspirats en les festes de Nadal per pintar i decorar. A l'espai del maquillatge els infants podien pintar-se la cara de dimoni, pirata, fada o pallasso, entre d'altres.

Enguany també hi havia un lloc per gaudir de jocs gegants com els escacs o el dòmino i de jocs de sobre taula.  Com és habitual tampoc hi podien faltar els inflables per a saltar, jugar i descarregar tota l'energia acumulada. També han pogut gaudir d’una ludoteca amb material de psicomotricitat, contes, joguines, cuinetes, titelles, motos i tricicles.

Com els altres anys tampoc hi ha faltat el seguici i el parc ha comptat amb la col·laboració dels nanos, el drac petit i l'aligot.  Durant tres dies s'hi han dut a terme tallers, activitats i animacions adreçades, bàsicament, als més petits.

  

Com ja es va fer l'any passat es va tornar a repetir un espai dedicat al descans i l'avituallament dels participants  on es podien adquirir cafès, sucs, refrescos, entrepans i fins i tot creps de xocolata.

300 infants fan cagar el Tió de Montblanc

Des de fa tretze anys, les regidories de Joventut i Festes i Cultura, juntament amb  el Consell Municipal de Joventut són els encarregats d'organitzar l'activitat de fer cagar el Tió a Montblanc.

L'activitat de fer cagar el Tió va ser tot un èxit.
L'activitat de fer cagar el Tió va ser tot un èxit. | Cedida

Aquesta tradicional activitat va tenir lloc el passat 23 de desembre a les 12.00 hores a la plaça Major amb un gran nombre de participants. Fins a 300 infants van pujar a l’escenari per fer cagar el Tió.  Després de cantar van ser obsequiats amb un ‘buff’ i una bossa de llaminadures.

Aquesta activitat té un vessant molt solidari, ja que els participants van lliurar menjar (llaunes, llegums, pasta, galetes, llet, sucs...) destinat a Càritas Montblanc perquè el distribueixi entre les persones que més el necessiten.