Segueixen les actuacions d'acollida a nouvinguts a la comarca

El SOM-HI! d'enguany se centra en les formes jurídiques de les empreses i la seva fiscalitat

La Conca de Barberà segueix amb la seva política d'acollida. El servei de Nova Ciutadania del Consell Comarcal de la Conca de Barberà realitza diversos cursos formatius dirigits a persones nouvingudes al territori.  Aquestes formacions s'emmarquen dins les actuacions d'àmbit d'acollida i integració d'immigrants.

Actualment, els cursos que s'imparteixen són els següents:

Alfabetització: ubicat al casal d'entitats de Montblanc, amb una durada de 120 hores. L'objectiu d'aquest curs és introduir a les persones assistents en la llengua catalana.

Sobre coneixements de la societat catalana: aquests es duran a terme durant els mesos novembre i desembre a les localitats de Montblanc i de l'Espluga de Francolí. La durada de cada curs és de 15 hores i es realitzaran al Consell Comarcal de la Conca de Barberà així com a l'antic institut de l'Espluga de Francolí, respectivament.

Des de la direcció es vol recordar que  l'objectiu del servei de primera acollida és «donar la benvinguda als ciutadans i ciutadanes que s'empadronen per primer cop en algun dels municipis de la Conca de Barberà, independentment de quin sigui el seu origen, així com oferir informació dels recursos als quals es poden acollir».

Arriba una nova edició del SOM-HI!

L'Oficina Jove de la Conca junt amb Concactiva i la UOC, han decidit unir esforços una vegada més per portar una nova edició del SOM-HI!, una xerrada que, enguany, estarà dedicada a les formes jurídiques de les empreses així com la seva fiscalitat.

El pròxim dia 28 de novembre, a les 18.30 hores, a la seu de Concactiva a Montblanc, tindrà lloc una xerrada dedicada a exposar les diferents formes jurídiques de les empreses, especialment de les més petites, o de les persones emprenedores, i posant especial èmfasi en la fiscalitat aplicable a cadascuna d'elles. Daniel Viader, advocat especialista en Dret Tributari i Fiscal, parlarà sobre «Emprenedoria i formes jurídiques d'empresa: quines puc escollir?» i resoldrà tots els dubtes sobre aquesta qüestió.