Ahir dimecres 15 d’abril, l’Ajuntament de Montblanc amb els seus 13 regidors van celebrar el seu primer ple telemàtic a causa de la crisi sanitària. Un dels punts més importants de la trobada era donar compte de les tasques que s’estan duent des de cada regidoria per pal·liar els efectes del coronavirus a la vila.
En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, Cesc Viñas, va assegurar que l’Ajuntament no té capacitat per concedir ajuts directes a empreses o comerços, però sí que «ha de mobilitzar recursos per emprendre noves activitats i propostes per pal·liar els efectes econòmics del coronavirus al municipi». Per la seva banda, la regidora Carme Pallàs que compta amb regidories que s’han vist greument afectades per la crisi: comerç, benestar social i ensenyament, va informar que «hem actuat atenent les necessitats que des de Benestar Social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ens han fet arribar, per tal que les persones vulnerables de la vila, tinguessin en tot moment, totes les necessitats bàsiques cobertes. N’hem atès de tot tipus i no només de persones grans, també de famílies que s’han vist ingressades, confinades o afectades per la crisi sanitària».
Modificació de pressupost
Davant d'aquest escenari, en el mateix ple es va aprovar per unanimitat una modificació pressupostària, amb partides per valor de 60.000 euros, inicialment, per reactivar el comerç, hostaleria i sector serveis un cop superat el confinament i la crisi pel coronavirus. En aquest sentit, es treballarà, conjuntament amb les entitats empresarials i comercials, diverses accions per ajudar als comerços i empreses.
Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Francesc Benet va informar sobre la coordinació que s’ha establert entre Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil. Especialment, Benet va agrair el «gran esforç realitzat pel cos de voluntaris de Protecció Civil que estan fent un gran esforç per poder realitzar tots els serveis imprescindibles en aquests moments difícils». També va informar sobre les denúncies que s’han realitzat a ciutadans per infringir el confinament i va alertar sobre l’augment de moviment aquest passat cap de setmana. En aquest sentit, fins el Dijous Sant tan sols s’havien realitat 3 denúncies, però aquesta cap de setmana se'n van realitzar 17.
Pel que fa a les residències, s’està mantenint contacte permanent i s’atenen, en la mesura de les possibilitats, les demandes que fan. Per últim, un altre dels temes vulnerables de la crisi és la bretxa digital en els escolars. Per això, l’Ajuntament «té estudiada la possibilitat d’utilitzar diferents espais amb wifi i/o ordinadors, per poder oferir totes les facilitats als alumnes que ho necessitin».