Sindicat de Vinyaters de Montblanc

L'Ajuntament de Montblanc eliminia la simbologia franquista de la vila

En concret, s’han eliminat les referències franquistes que existien en la façana del Sindicat de Vinyaters

L’Ajuntament de Montblanc ha procedit a la restauració de la pintura amb la inscripció “Sindicat de Vinyaters” que es troba a l’edifici del  Sindicat de Vinyaters de Montblanc. Es tracta d'una obra projectada per l’arquitecte modernista vallenc Cèsar Martinell i que està protegida com a Bé Cultural d’Interès Local.

La rehabilitació de la inscripció esdevé un pas més en la recuperació de la  Memòria Històrica  del país, donat que s’hi han eliminat les referències franquistes que existien en la façana de l’immoble, donant així compliment a la Llei de Memòria Històrica.

L’any 2019, l’Ajuntament de Montblanc va procedir a la retirada de les plaques dels edificis de protecció oficial bastits al barri de Sant Maties i al carrer Pintor Potau, on s’hi mostrava simbologia franquista i, a hores d’ara, no es tenen identificats més símbols franquistes a Montblanc.

Tot i això, des de l’Ajuntament es fa una crida a la ciutadania perquè comuniqui a través de la  bústia ciutadana l’existència de símbols de la dictadura que no hagin estat eliminats.

Investiguen casos d'assetjament a la plantilla del Consell Comarcal de l'Alt Camp

El Consell Comarcal de l'Alt Camp investiga possibles casos d'assetjament laboral a alguns membres de la plantilla. Després d'un any i mig de conflicte intern, l'ens ha encarregat una auditoria per esclarir els fets, el resultat de la qual es publicarà en els pròxims dies. En aquest sentit, segons ha avançat l'ACN, Inspecció de Treball de la Generalitat ha rebut una denúncia per un cas de suposat assetjament.

En el darrer plenari de l'administració comarcal es va produir la renúncia del conseller de Serveis Socials, Josep Ruiz, a causa de la tensa situació que viu la institució. En aquest sentit, Ruiz ha assegurat que «la gent té por d'anar a treballar al Consell». El Consell Comarcal de l'Alt Camp ja té el resultat de l'auditoria externa, però encara no l'ha fet públic per una qüestió burocràtica que s'espera resoldre en una setmana.