Pla general de l’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc amb el portaveu del grup municipal del PSC, Joan Manel Cabello.

L'Ajuntament de Montblanc assegura haver estalviat més d'1,5 MEUR durant el 2021

La contenció de la despesa municipal dels últims sis mesos de l'any hauria permès tancar els comptes amb superàvit

L'Ajuntament de Montblanc ha tancat els comptes del 2021 amb un estalvi  de més d'un milió d'euros. Des del consistori argumenten que els resultats obtinguts marquen un canvi en la tendència registrada durant els darrers anys. És fruit d’una forta contenció  de la despesa municipal  que es va aplicar durant els sis darrers mesos de l’any i també pel refinançament de bona part del deute municipal.

El pagament als proveïdors, que se situava en 49,85 dies l'any 2019, s'ha reduït fins a 24,46 dies, el 2021, segons informen fonts municipals. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, es mostra satisfet per l'evolució econòmica registrada al consistori. «Hem tancat l'exercici econòmic del 2021 amb molt bons resultats i, per primera vegada, ajustant-nos als terminis que marca l'administració», afirma.

Aixi, la liquidació pressupostària del 2021 de l’Ajuntament de Montblanc esdevé un pas endavant «en la millora de la situació econòmica de les finances municipals». Així ho posa de manifest el regidor d’Hisenda,  Josep Andreu.

L'alcalde també explica que ara s'està treballant per acabar de capgirar una situació econòmica  difícil amb un esforç a l’hora de dur a terme la despesa. «Fem un control real de la despesa municipal, però, a la vegada, també treballem per aconseguir ser molt més eficients en els terminis de pagament als proveïdors», diu. 

Bones perspectives per al 2022

De cara al 2022, es treballa per incrementar els ingressos municipals. Aquest augment d'ingressos per a l'any en curs es vol aconseguir amb el cobrament dels impostos municipals que es derivin de l'execució de les obres d'urbanització del Logis Montblanc, la nova zona industrial on el Grup Bon Preu ja ha confirmat que hi emplaçarà el nou centre logístic.

«Seran uns  ingressos extres que ens donaran més oxigen per revertir la situació econòmica de l'Ajuntament que ja s’ha anat redreçant durant els darrers mesos», ha apuntat l'alcalde.