Alcaldes de la Conca de Barberà amb el plànol on s'ubicaria el parc eòlic

La Conca de Barberà, contra la instal·lació d'un nou parc eòlic a la Serra de les Guixeres de Lilla

Denuncien que √©s un projecte ¬ędesproporcionat¬Ľ i que √©s una zona protegida

Diversos alcaldes de la Conca de Barberà s'han posicionat en contra del projecte d'instal·lació d'un nou parc eòlic a la Serra de les Guixeres, a la pedania de Lilla. Els batlles denuncien que la zona on s'han d'instal·lar dos aerogeneradors de 5 megawatts està protegida com a sòl de protecció natural i paisatgística des del 1998 per la Comissió territorial d'urbanisme.

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha criticat que, a més, els aerogeneradors que es volen instal·lar són de 5 megawatts, quan a la comarca estaven acostumats a aerogeneradors d'1,2 o 1,4 megawatts. Són aerogeneradors de 200 metres d'altura que provoquen un impacte paisatgístic més enllà de la Conca de Barberà, fins a «Valls i Tarragona», ha apuntat el batlle.

La pedania de Lilla, que va quedar afectada per la construcci√≥ de l'AVE i actualment est√† immersa en les obres de l'autovia A-27 i el t√ļnel del Coll de Lilla, ara podria sumar una nova infraestructura al seu municipi, amb el projecte del parc e√≤lic.

Els consistoris que s'han pronunciat obertament al parc e√≤lic s√≥n Montblanc, Vilaverd, l'Espluga de Francol√≠,Rocafort de Queralt, que portaran la problem√†tica als respectius plens municipals.