La Llar d’Infants Els Merlets de Montblanc adquirirà un aparell per evitar ennuegaments

L’aparell està pensat per extreure qualsevol objecte que obstrueixi la via aèria en cas d'ennuegament

La Llar d’Infants Els Merlets de Montblanc tindrà un aparell antiennuegaments, per fer front a les emergències relacionades amb l’obstrucció de les vies respiratòries. La Junta de Govern de l'Ajuntament de Montblanc ha aprovat adquirir aquest aparell pel centre infantil.

L'aparell és especial per a nens i nenes de 12 mesos a 3 anys, i està pensat per tal que amb una força de succió s'aconsegueixi extreure qualsevol objecte que obstrueixi la via aèria en cas d'ennuegament.

L’aparell està adreçat a personal no sanitari

Segons expliquen des del consistori, es tracta d’un  dispositiu de succió amb capacitat per a generar prou força de compressió  per a impulsar un objecte estrany fora de la tràquea.

El disseny i funcionament d'aquest dispositiu és molt senzill i està adreçat per tal que personal no sanitari el pugui utilitzar d'una manera eficaç. Ajuda a complementar la maniobra de Heimlich, que és la tècnica habitual per a evitar un ennuegament, però que no sempre sabem realitzar-la correctament.

Els menjadors escolars de la Conca ja compten amb aquests dispositius

Els menjadors escolars de la Conca de Barberà ja disposen d’aquests aparells des d’aquest curs. El Consell Comarca de la Conca de Barberà va posar en marxa al mes de setembre taller pràctic adreçat a uns vint-i-cinc monitors de menjador de la comarca sobre el funcionament dels nous dispositius antiennuegament dels menjadors escolars que gestiona l'ens comarcal.

El Consell Comarcal va adquirir un total de 19 d'aquests aparells, per un import global de més de 3.200 euros, a l'empresa Gestió Integral 360SC. Aquests dispositius són específics per a nadons, infants o adults.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà gestiona actualment un total de 10 menjadors escolars a la comarca, amb una mitjana de 260 comensals diaris.