Plenari del Consell Comarcal de la Conca

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprova el conveni que abastirà d'aigua a nou municipis

Els ajuntaments afectats són Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb

Seguint la tramitació del projecte comarcal d'abastament d'aigua, en el darrer ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà es va aprovar la signatura del conveni  amb els 9 ajuntaments implicats, que té per objecte regular l'execució del projecte d'abastament  d'aigua a aquests municipis amb connexió al Consorci d'Aigües de Tarragona. En concret, els ajuntaments afectats són Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb.

Tots aquests municipis tenen mancances des de fa anys per a l'abastament d'aigua potable per al consum dels seus habitants, ja sigui per la seva  escassetat  o per la baixa qualitat de la que tenen disponible. Així, després que els ajuntaments s'adherissin al projecte per abastir els seus pobles amb aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona, ara aquest conveni estableix el marc de col·laboració entre el Consell Comarcal, com a entitat que actuarà com a subministradora de l'aigua, i els ajuntaments interessats.

Un projecte en tres fases

El projecte, segons detalla el conveni, es portarà a terme en tres fases. La primera preveu l'extensió fins a Forès de la xarxa d'abastament d'aigua del CAT i té un pressupost de  4.236.000 euros. La segona fase preveu portar l'aigua des de Forès fins a Conesa i Santa Coloma de Queralt i té un pressupost de  2.815.000 euros. I l'última, portar l'aigua als restants municipis, i té un pressupost de 2.731.000 euros.

En total, doncs, el projecte puja uns 11.730.000 euros que es finançaran amb els ajuts de l'Agència Catalana de l'Aigua, la Diputació de Tarragona i dels ajuntaments implicats. Els ajuntaments implicats aportaran 785.000 euros, i la resta la Diputació de Tarragona i l'Agència Catalana de l'Aigua, que ja ha concedit un ajut inicial de 3.127.000 euros per a la primera fase del projecte.

Per altra part, la  Diputació de Tarragona prestarà l'assistència tècnica a les tres fases del projecte a banda de col·laborar econòmicament en cada fase del projecte, i el Consell Comarcal coordinarà l'execució de tot el projecte.