Ajuntament de l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí aprovarà el Pla Local de Joventut per als propers 4 anys

És una eina que agruparà i connectarà de manera funcional les polítiques de joventut i les línies de treball impulsades des de l'Ajuntament

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí sotmetrà a votació al proper ple municipal d'avui dijous dia 25 de febrer el nou Pla Local de Joventut 2021-2024, una eina que durant els pròxims quatre anys agruparà i connectarà de manera funcional les polítiques de  joventut i les línies de treball impulsades des de l'Ajuntament. Els objectius principals del pla i les seves  accions són poder satisfer les necessitats juvenils, transformar la realitat de les joves i millorar la seva qualitat de vida en l'àmbit rural.

La diagnosi del pla s'ha elaborat a partir de les consideracions detallades al Pla Comarcal de Joventut 2021-2024. En el pla s'hi descriu i analitza la informació extreta de les enquestes a la població jove de la comarca. Aquesta enquesta es va fer a nivell comarcal però les dades s'han treballat per municipis per poder tenir una fotografia real de les expectatives i necessitats del  jovent de cada població. 

En aquesta ocasió, es va creure necessari fer una enquesta, ja que degut a les restriccions per la Covid-19 no es va poder fer el  Fòrum Local de Joventut. L'enquesta es va fer entre setembre i octubre de 2020 i hi van participar un total de 60 joves  de l'Espluga de Francolí, d'entre 17 i 30 anys. L'enquesta tractava els següents temes: projecció formativa, situació laboral, habitatge, hàbits, inquietuds, quina participació tenien al municipi  i finalment es demanava a les participants que féssin propostes.

Així doncs, dels resultats extrets de les enquestes es defineixen uns  objectius estratègics per marcar les línies de treball que es seguiran des de la regidoria de Ciutadania de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí. Els àmbits que es prioritzaran seran: l'arrelament, l'orientació professional i educativa i la salut. Aquests tres eixos inclouen activitats que fins ara ja s'han dut a terme des de l'àrea de joventut, com algunes de les activitats de Nadal o la Setmana de la Joventut però també es plantegen altres projectes relacionats amb la promoció de l'arrelament juvenil, l'eliminació de barreres arquitectòniques, tallers d'orientació professional, etc. En l'àmbit de la salut es pretenen impulsar projecte entorn als hàbits saludables, al consum de drogues, a la igualtat de gènere i al benestar emocional i l'autoestima.