Una vuitantena de parades han participat en la Fira de Sant Vicenç de l'Espluga de Francolí

La Fira de St. Vicenç de l'Espluga tindrà l'Aquelarre de Cervera com a festa convidada

Tindrà lloc del 25 al 29 de gener de 2023

L'Espluga de Francolí  presenta el cartell de la 457a Fira de Sant Vicenç - El foc el nostre origen, que tindrà lloc del 25 al 29 de gener de 2023. També anuncia el foc convidat d'aquesta edició, que serà el Ball de Diables Carranquers de Cervera, una de les entitats que participa a l'Aquelarre de Cervera.

L'esdeveniment firal compta des del 2020 amb un nou relat cultural, turístic i comercial, basat en el món del foc que dota de contingut i  singularitza la quatricentenaria mostra espluguina. Una proposta que preserva el sentit comercial: de compra, venda i mostra de productes i compta amb la incorporació de noves tendències sectorials, en una data assenyalada al calendari de la comarca.

L'objectiu de la proposta, que des d'aquest 2022 ve acompanyada d'un pla d'impuls de la Fira 2023-2025, vol reforçar i posicionar l'esdeveniment espluguí en el mapa de fires del territori, establint un eix temàtic i noves eines que articulin noves propostes de millora i consolidació de l'esdeveniment firal.

En l'àmbit comercial es vol potenciar la presència de productes relacionats amb l'artesania i els oficis, l'alimentació de qualitat, productes del camp, de l'entorn natural, i noves tendències sostenibles. Les empreses espluguines també tindran el seu espai en el recinte firal i el comerç local obrirà les seves portes en el seu horari habitual.

El Foc convidat, l'Aquelarre de Cervera

Una de les expressions populars més destacades al voltant del món del foc, és la presència d'aquest element a les festes i elements de la cultura popular del país. Amb la voluntat de donar visibilitat a la cultura popular i als territoris dels Països Catalans, l'Ajuntament convida cada any a la Fira a un element de foc de la cultura popular o festa relacionada amb el foc, amb trajectòria i presència al país.

En aquesta edició serà l'Aquelarre de Cervera, amb la participació del Ball de Diables Carranquers de Cervera, una de les entitats protagonistes de l'esdeveniment Cerverí i el suport institucional de la regidoria de l'Aquelarre i l'àrea de Turisme de la Paeria de Cervera. Un vincle entre territoris que es potencia amb la participació institucional i l'acollida del foc convidat per part dels Diables de l'Espluga, representativa del món del foc en l'àmbit de la cultura popular al municipi.

L'Aquelarre de Cervera és la festa del foc, la música i les bruixes de les Terres de Ponent, una explosió de cultura popular que se celebra a la ciutat de Cervera cada últim dissabte d'agost.