Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'Arxiu Comarcal projecta «Solivella en moviment»

És la segona vegada que es projecta aquest muntatge amb col·leccions de l'ACCB i l'Ajuntament de Solivella

Es calcula que al voltant de 150 persones van assistir a aquesta 2a edició de les V Jornades Cinematogràfiques
Es calcula que al voltant de 150 persones van assistir a aquesta 2a edició de les V Jornades Cinematogràfiques | cedida

 

El passat 5 de setembre,  l'Arxiu comarcal de la Conca de Barberà va organitzar la segona edició de les V Jornades Cinematogràfiques a Solivella. L'acte va consistir en la projecció, per segona vegada, del muntatge «Solivella en moviment», elaborat a partir de fragments de pel·lícules de les col·leccions de l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà i de l'Ajuntament de Solivella.

«Solivella en moviment»

La projecció es va dur a terme a la sala del Sindicat de Solivella, i  forma part de la campanya de recuperació de cinema domèstic i 'amateur', la qual promou l'Arxiu Comarcal des de l'any 2005. Enric Capdevila, alcalde de Solivella, va ser l'encarregat de presentar la jornada. L'alcalde va comentar algunes seqüències. També hi va intervenir Lali Albareda, arxivera de l'ACCB, qui es va encarregar d'explicar la tasca que porta a terme l'ACCB i la importància de conservar i protegir aquests tipus de materials que tan habitualment es perden o es destrueixen.

Es calcula que al voltant de 150 persones van assistir a aquesta 2a edició de les V Jornades Cinematogràfiques. El muntatge «Solivella en moviment» evoca el cicle festiu del municipi i abasta tot el període de 1976 fins a 2005. Es tracta d'un projecte coeditat entre l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà i La Veu Jove de la Conca el qual incorpora imatges gravades per Josep M. Marquès París i Gregori Travé, del Nou Estudi.

L’Arxiu Comarcal

L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà està situat a Montblanc, a l’edifici de l’antic Hospital de Santa Magdalena.  L’Arxiu va crear-se el 30 de juliol de 1982 gràcies a un conveni signat entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Montblanc. Amb un total de 462 m2 d’espai, 300 estan destinats a dipòsits. Es calcula que hi ha al voltant de 1.900 metres lineals de prestatgeries mòbils i fixes així com arxivadors. L’espai disposa d’una sala de consulta amb dotze punts de lectura, espais per al tractament de la documentació i una sala de conferències.