Surten de Montblanc els autobusos cap a la manifestació de Barcelona

L'ANC Conca de Barberà ha esgotat totes les places de bus previstes. En total viatgen cap a Barcelona un miler de veïns de la comarca

Poc abans de les 13.30 hores, l’avinguda Manel Ribé de Montblanc ja començava a omplir-se de gent. L’inconfusible color corall de les samarretes dels manifestants ha predominat en aquest carrer tot just abans de pujar als autobusos en direcció a Barcelona. Alguns portaven la samarreta ‘oficial’ que s’ha fet per aquest any, i d’altres en portaven una altra del mateix color on es podia llegir ‘La Conca de Barberà per la república’. Infants que viuen la seva primera Diada, joves, gent més gran...  persones de totes les edats viatgen ja cap a la capital catalana per assistir a la manifestació.

«Recordeu d’agafar aigua!», deia una senyora a uns altres companys. El bon temps i la calor que fa avui a Montblanc ha fet que els manifestants de la Conca portessin força provisions d’aigua per hidratar-se un cop arribin a Barcelona. En total han sortit 7 autobusos des de Montblanc i 17 des dels altres pobles de la Conca de Barberà.

S’han hagut de llogar més autobusos pel gran nombre d’inscrits

A causa del gran nombre d’inscripcions que hi ha hagut aquest any, des de l’ANC es va haver de llogar més autobusos dels previstos inicialment per poder facilitar el transport a més persones.  Enguany s’ha copsat que s’ha apuntat més gent que en altres diades per anar a Barcelona. «Hi ha gent que s’ha quedat sense plaça i alguns han marxat en cotxe perquè no hi havia més llocs als autobusos», ha explicat a tarragonadigital, Rosa Latorre, de la Junta de l’ANC de Montblanc.

Imatge just abans de la sortida cap a Barcelona des de Montblanc.
Imatge just abans de la sortida cap a Barcelona des de Montblanc. | Júlia Giribets

 

També assegura que la xifra de manifestants d’aquest any és equiparable a la cadena humana en la Via Catalana on va assistir moltíssima gent. Es calcula que un miler de persones han sortit de la Conca de Barberà, quan altres anys n’hi havia hagut unes 700. El municipi d’on més gent ha sortit és Montblanc, la capital de la comarca.

Aquest increment de persones respon, segons Rosa Latorre, al «sentiment catalanista que hi ha, quan és hora de manifestar-se, la gent es mou moltíssim». Tots els participants procedeixen de diferents pobles de la comarca com Montblanc, l’Espluga de Francolí, Vimbodí i Poblet, Blancafort, Rocafort de Queralt, Barberà de la Conca, Solivella, Sarral, Vilaverd o Pira.