Gegants de Montblanc davant de l'Ajuntament

Obliguen Montblanc a penjar la bandera espanyola a l'ajuntament en un lloc «visible»

Impulso Ciudadano va denunciar el passat 29 de juliol que l'Ajuntament de Montblanc no tenia la bandera espanyola al balcó

Que la  bandera espanyola torni a onejar a l'edifici de la  Casa de la Vila de Montblanc és qüestió de dies. Segons avança Nova Conca, Impulso Ciudadano  va denunciar el passat 29 de juliol que l'Ajuntament de Montblanc no tenia la bandera espanyola. Ara, el jutge de primera instància del tribunal 1 de Tarragona ha notificat a l'alcalde Josep Andreu que ha de restituir la bandera espanyola si no vol córrer el risc de ser  inhabilitat.

Segons el mitjà citat, la setmana passada l'ajuntament va rebre la notificació de restablir la bandera. En aquest sentit, la bandera no llueix a l'edifici des de l'any 1999. Ara, el jutge hauria ordenat que la banera ha de situar-se al balcó de l'ajuntament, «un fet que Andreu apunta que és un fet que el jutge s'extralimita ja que la llei diu que ha de ser en un  lloc prioritari  i visible, i se'ns ordena que sigui al balcó, però això la llei no ho diu», diu el batlle a Nova Conca.

Josep Andreu assegura que per tal que no sigui inhabilitat, acatarà la resolució i ja ha donat l'ordre de fabricar les estructures per posar el pal amb la bandera. Ara bé, la vila ducal es troba immersa en la Festa Major i, per aquest motiu, el fet podria produir-se després de l'11 de setembre.