Panoràmica del pont Vell de Montblanc, dos anys després de la riuada

Decepció a Montblanc: les muralles no són el monument preferit dels catalans

El conjunt patrimonial de la vila ducal no ha aconseguit guanyar la final del programa Batalla Monumental de TV3

Decepció a Montblanc. Finalment, la vila ducal no ha guanyat la final de la  Batalla Monumental de TV3. Ahir dijous dia 17 de febrer, el  programa va emetre l'episodi final en directe des de la Seu Vella de Lleida, el monument guanyador de la primera edició del programa.

En aquesta ocasió el conjunt monumental de les muralles montblanquines havia arribat finalista, però finalment va quedar en segona posició amb el 47% dels vots. Es disputava el reconeixement amb el  Poble Vell de Corbera d'Ebre, que finalment va ser el monument guanyador amb el 53% dels vots.

Els dos monuments van arribar a la final després de cinc duels. En concret, van participar-hi el castell de Montsoriu, el recinte emmurallat de Montblanc, el Palau de la Música Catalana, la cartoixa d'Escaladei i el Poble Vell de Corbera d'Ebre.

El programa va ser presentat per Roger de Gràcia. També en va formar part la periodista montblanquina Candela Figueras, que es va connectar des casa, a causa de la Covid. La montblanquina va defensat la capital de la Conca de Barberà, igual que al plató ho ha fet també el periodista Sergi Andreu.

El monument preferit dels catalans l'han decidit els espectadors, que han pogut votar en directe durant l'emissió del programa a través de l'aplicació de TV3 i de la pàgina web del programa.