El regidor Santi Porta davant del nou mòdul del CAP de Montblanc

La Covid-19 suma 11 positius en un brot entre joves a Montblanc

S'està investigant si l'origen està en una festa | Hi ha desenes de contactes estrets en quarantena

La campanya de vacunació contra la Covid-19 avança progressivament a les comarques de Tarragona. Tot i això, el coronavirus es nega a desaparèixer i es fa lloc entre els col·lectius que no han rebut el vaccí i, per tant, més vulnerables al seu contagi.

En concret, on se sumen més positius és entre les joves. Aquests encara no han començat el procés d'immunització i amb l'arribada de l'estiu, la reobertura de l'oci nocturn i el final de curs, són els més actius. 

A la comarca de la Conca de Barberà aquest final de setmana s'ha detectat un brot  de Covid-19. En concret, ha estat entre joves d'entre 17 i 18 anys i afecta la població de Montblanc, segons avança l'EFMR. 

Aquest brot ha contagiat 11  persones i, de moment, es compten per desenes els contactes estrets que han de fer quarantena. En aquest sentit, s'està investigant si aquests contagis i els contactes estrets es van originar en una festa a la comarca.

Els positius s'han detectat a l'Àrea Bàsica de Salut de Montblanc. El Departament de Salut, a partir d'aquests contagis i els seus contactes estrets, està acabant d'identificar i fent seguiment per tallar les cadenes de transmissió del virus. D'aquesta manera s'aconseguiria controlar el brot que, durant els pròxims dies, podria sumar més positius.

Segons explica el citat mitjà, la directora de l'ABS de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, ha demanat que el col·lectiu de joves actuïn en màxima precaució. L'argument principal és el fet que no tinguin encara cap vacuna contra el coronavirus.

Una cinquantena de positius en brots a les comarques de Tarragona

Els principals orígens de brots que estan apareixent a les comarques de Tarragona arriben de viatges de final de curs. En gran part s'han detectat a les Terres de l'Ebre, entre Deltebre i Tortosa.

En el brot que afecta Deltebre, ja se sumen 28 contagis i 165 contactes estrets. Aquest procedeix d'un viatge de final de curs a les Illes Canàries, concretament a Tenerife, el passat 15 de juny.  D'altra banda, a Tortosa se'n va detectar un que afectava uns 23 joves d'entre 17 i 22 anys i uns 200 contactes estrets

El gran brot que ha arribat en un viatge de final de curs a l'illa de Mallorca, també s'ha estès per les comarques ebrenques amb un positiu.