Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic

Es detecta un brot de coronavirus a la residència Jaume I de l'Espluga de Francolí

Aquesta tarda continuen les proves PCR als usuaris i treballadors del centre

Avui dimarts 2 de setembre s'ha detectat un  brot  de  coronavirus  a la residència Jaume I  de l'Espluga de Francolí. En aquest sentit, en les últimes hores s'han realitzat un centenar de proves PCR a diversos usuaris i personal del centre arran de l'aparició d'un cas positiu i s'han identificat tres persones més contagiades, totes elles treballadores de l'equipament.

Segons ha avançat el mitjà local EFMR, aquesta tarda es duran a terme més  proves PCR  a tots els residents i personal de la residència, ja que la primera persona positiva era  asimptomàtica i ha calgut fer un seguiment de tots els seus contactes.

No està sent un bon dimecres per a la regió sanitària de Tarragona, i és que les dades que facilita el Departament de Salut indiquen que el risc de rebrot va augmentant lleugerament, i ja se situa al 176,81. La velocitat de propagació del virus també és un dels aspectes que preocupa i es controla, i és ideal que es trobi per sota de l'1, i ara mateix al Camp de Tarragona ens trobem al 0,97. 

D'altra banda, el brot detectat a l'hospital Sant Joan de Reus també ha intranquili·ltzat el territori. Segons ha comunicat el Departament de Salut, a l'hospital reusenc hi hauria ara mateix 26 contagis de coronavirus generats en dues àrees, la de medicina interna i la del sociosanitari. Tanmateix, algunes fonts indiquen que la xifra de contagis podria ser molt més elevada, unes informacions que Salut no ha confirmat i que explica que seguirà l'evolució i farà públiques les dades quan hi hagi algun canvi.