Professionals sanitaris al cribratge massiu a Montblanc

Brot de covid al casal d'estiu de Sarral: Més de 40 nens, contagiats

Els afectats tenen majoritàriament entre 8 i 11 anys

La proliferació de la variant Delta del coronavirus està afectant de ple el nostre país, amb les dades de contagis de la covid-19 disparades. Els positius dels darrers dies, que es compten a milers, estan afectant majoritàriament la gent més jove, és a dir, aquelles franges encara no vacunades. Aquest dissabte, 10 de juliol, han transcendit notícies de nous brots arreu del país, un dels quals s'ha detectat a la Conca de Barberà.

Preocupació a la Conca de Barberà per un brot al casal d'estiu de Sarral

Ens referim, en concret, als contagis que s'han produït al municipi de Sarral. El consistori d'aquesta localitat s'ha vist obligat a clausurar el casal infantil d'estiu i també els cursos de natació. Així ho ha explicat l'emissora EFMR, que informa de la detecció d'un brot massiu que afecta canalla i també pares i mares.

Entre els alumnes del casal d'estiu i els que estaven apuntats als cursos de natació, hores d'ara hi ha 42 positius sobre els 82 alumnes que hi ha en total. A més d'aquests contagis, cal sumar-hi el fet que alguns pares i mares també han contret el virus. L'Ajuntament de Sarral ha fet una crida a la prudència després de saber-se la detecció del virus i ha optat per tancar el casal d'estiu i els cursos de piscina.

Fa poc més de dues setmanes ja es va detectar un altre brot de coronavirus a la Conca de Barberà. Segons explicava la pròpia emissora EFMR, aquest altre grup de contagis ja supera els 170, i ha contribuït a la saturació actual de l'àrea bàsica de salut de Montblanc.