Imatge d'una aixeta rajant aigua sobre una mà

Crit d'alerta en un poble de la Conca de Barberà: «No es pot garantir l'aigua de boca»

A causa de la sequera, Passanant i Belltall utilitzarà camions cisterna per fer arribar el subministrament a totes les cases

El municipi de Passanant i Belltall, a la Conca de Barberà, utilitzarà camions cisterna  a partir d'aquesta setmana per garantir l’aigua de boca. La baixada de reserves del pou de Saladern ha obligat a prendre aquesta mesura preventiva en un context de sequera generalitzada.

Els costos derivats d’aquesta proposta seran assumits per fons propis municipals, així com subvencions de la Diputació de Tarragona i ajudes de l’ACA. Ara com ara, el subministrament està assegurat gràcies als dipòsits municipals, però davant la previsió de manca d’aigua, no es descarten futures  restriccions. En declaracions, l’alcalde, Magí Ninot, ha assenyalat que el pou està «molt ben gestionat i que altres anys ha aguantat perfectament».

Segons Ninot, aquest any és excepcional i posa al límit els  recursos hídrics del municipi, que té experiència en gestionar la manca d’aigua amb l’arribada de l’estiu. Davant d’aquesta situació, el batlle considera que el projecte de connexió del poble a la xarxa d’aigua del Consorci d’Aigua de Tarragona (CAT) és una obra vital.

Actualment, queda pendent executar els treballs de connexió, amb els quals el poble passaria a tenir dos punts d’abastiment d’aigua, d’una banda els recursos propis i de l’altra, la xarxa del CAT.

Pel que fa als camions cisterna que començaran a donar servei a partir d’aquesta setmana entrant, des del govern municipal desconeixen quina durada tindrà la mesura i dependrà de la situació meteorològica a curt termini.