Enric Mercadé, regidor de Comerç de l'Espluga

Compra i guanya: l'Espluga s'adhereix a una de les campanyes de comerç més mediàtiques de Catalunya

El 10 de novembre s'anunciaran els guanyadors

L'Espluga de Francolí participarà, enguany, en la campanya de dinamització comercial 'Compra i guanya', Un projecte de treball col·laboratiu entre administracions locals de tot el territori català per donar suport al comerç de proximitat i donar a conèixer els 31 municipis  participants. La iniciativa pretén donar suport al petit comerç, i promocionar el turisme local i de proximitat. Compta amb la implicació i col·laboració de l'Ajuntament del municipi i de la Unió de Botiguers i Empresaris de l'Espluga i ja hi ha més de 40 comerços  inscrits com a punts de participació. 

La campanya compta amb un sorteig  al qual podran participar les persones que comprin a les botigues adherides a la Unió de Botiguers i Empresaris de l'Espluga. Per cada compra, rebran una butlleta per participar en el sorteig d'estades  i experiències a gaudir en els 31 municipis organitzadors, potenciant així el turisme de proximitat.

El dia 3 de novembre es farà el sorteig i el 10 de novembre  s'anunciaran els guanyadors/es, que podran gaudir de visites guiades, dinars, coneixement de l'entorn natural, tastos, nits d'hotel, etc. en algun dels municipis de la Xarxa de Barris Antics. Els premiats en podran gaudir des del mes de novembre de 2020 a mitjans de  2021.

Per altra banda, l'Espluga de Francolí rebrà als guanyadors d'altres poblacions, que si la situació sanitària ho permet, es reuniran a l'Espluga de Francolí el  6 de febrer de 2021 per gaudir del seu premi. Aquest consisteix a passar una jornada a l'Espluga descobrint els atractius turístics i fent les següents activitats: visita guiada a la Fassina Balanyà-antiga fàbrica d'aiguardent i al Museu de la Vida Rural, seguit d'una ruta d'orientació en alguns comerços de l'Espluga on es gaudirà d'un tast de productes de proximitat. A continuació els guanyadors/es gaudiran d'un àpat en diversos restaurants de l'Espluga, a la tarda faran la visita a les Coves de l'Espluga i per últim, se'ls oferirà un tast de pa de la Cova, vi i oli de l'Espluga.