El Rei, la Princesa, Sant Jordi i la Reina, amb el cartell de la XXXIII Setmana Medieval de Montblanc.

S'estrena a Montblanc una cantata audiovisual sobre el mite de Sant Jordi que trenca estereotips de gènere

Es tracta d'un projectee de Factoria Bram que compta amb el suport de l'Associació Medieval

La Factoria Bram i la Setmana Medieval de Montblanc han programat en línia, del 12 al 23 d’abril, ‘La Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi‘ vista a través dels ulls d’una princesa que no vol que ningú la salvi i que reivindica poder ser ella mateixa. Per fer-ho, han elaborat 6 episodis d’uns 4 minuts de durada cadascun, els quals es publicaran al canal de Youtube de la Factoria Bram a les 8.00 h del matí dels dies 12, 14, 16, 19, 21, 23 d’abril.

A cada capítol s’explica una part d’aquesta història a partir del text teatral de la cantata original, per després donar pas a cadascuna de les 6 cançons  que conformen l’obra. En aquesta cantata hi podem trobar Sant Jordi i la Princesa anant junts a trobar el drac, dones i homes soldat, una princesa que vol decidir per ella mateixa i altres elements que trenquen els estereotips de gènere. És la llegenda de Sant Jordi del segle XXI, en format audiovisual i explicada a ritme de pop-rock amb les veus dels cantautors Joan Reig i Maria Jacobs.

Origen de la cantata

Donada la situació actual de pandèmia, la Factoria Bram i la Setmana Medieval de Montblanc han decidit portar el llibre CD  de 'La Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi' al format audiovisual per assegurar la continuïtat d’aquesta versió del mite de Sant Jordi que 400 escolars de la Conca de Barberà van estrenar el 3 de maig de 2019. 

L’any 2020 l’havien d’interpretar uns  1000 alumnes  de 7 centres escolars de Vila-seca, amb el suport del Conservatori de Música de Vila-seca, i també 4 centres escolars de Vallirana. També s’estava preparant l’obra en format de Teatre Musical dins dels actes de la Setmana Medieval de Montblanc, però la  Covid-19  ho va aturar tot.