Escenari de l'Acampada Jove 2019

L'Acampada Jove de Montblanc es farà sense distàncies i amb test d'antígens

Com a novetat, hi haurà un espai de cribratge per l’obertura de la pista de ball

L'Acampada Jove de Montblanc ha anunciat aquest matí que el festival té un canvi de format, seguint les indicacions sanitàries. Els canvis són la creació de dos espais diferents dins el recinte del festival. Per una banda, una pista de ball. El públic podrà estar sense distàncies i amb la mascareta FFP2 obligatòria posada.

Per l'altra, una zona de restauració. En aquest espai el públic podrà consumir  begudes i menjar en taules per mantenir la distància de seguretat entre assistents. També es podrà veure el concert des d’aquesta zona.

Per fer possible aquest canvi, tots els assistents hauran de fer-se un  test d’antígens, sense cap cost addicional. L’espai de cribratge es situa a l’Escola Les Muralles de Montblanc i, mitjançant SMS, al cap d’uns minuts rebran el resultat. Per poder entrar al festival és imprescindible tenir un resultat negatiu al test d’antígens.

La directora del festival, Kènia Domènech, ha explicat que s'ha treballat de valent «per dir adeu a les cadires a la pista de ball i poder fer una Acampada Jove molt similar a la que hem viscut sempre».

Per la seva banda, Martí Càlix, president de l’Associació Cultural Acampada Jove, ha anunciat que hi haurà pàrquing gratuït per vehicles privats i per autocaravanes i furgonetes. «També, posem a disposició autobusos d’anada i de tornada des de diferents ciutats del país per tal de facilitar la mobilitat a tot el públic assistent», ha afegit Càlix.

Els  busos sortiran de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Vic, Reus i Vilafranca del Penedès.

Per últim, l’organització ha anunciat que Ju no podrà actuar per motius personals i aliens al festival. En el seu torn, Alérgicas al Polen obriran el festival el divendres 16 de juliol amb les seves cançons reivindicatives i feministes.