Carn amb agulles

Posen carn amb agulles en un parc de l'Espluga de Francolí i un gos acaba a l'hospital

L'associació animalista Petjades ha denunciat els fets

La setmana passada, l’associació animalista Petjades de l’Espluga de Francolí va denunciar, a través de les xarxes socials, la localització de trossos de carn amb  agulles de cap ocultes al parc del Freginal  de la població.

Segons l'entitat, «no tenen paraules per descriure aquest fet» i ja ha estat posat en coneixement tant de l'Ajuntament de l'Espluga com dels Mossos d'Esquadra. De fet, gràcies a la tasca dels agents municipals i d'alguns voluntaris de l'associació, ja s'ha procedit a retirar els aliments.

No obstant això, ja s'ha hagut de lamentar el cas d'un animal afectat  per aquesta acció. En concret, un gos va menjar salsitxes amb agulles i fa uns dies va haver d'ingressar en una clínica, ja que, gràcies a una ecografia, es va poder detectar una agulla a l'esòfag i una altra a l'estómac.

Investiguen la mort de nombrosos ànecs

Per altra banda, diversos ànecs han aparegut morts aquest dilluns 13 de juny al torrent del Lluc al seu pas pel Vendrell. Segons han explicat des del Consell Comarcal del Baix Penedès, s'han recollit els animals per analitzar-los i descobrir les causes d'aquest succés. Es desconeix quants dels ànecs del torrent han mort, però aquest dimarts al matí encara se'n veien diversos surant a l'aigua.

La mort dels animals ha coincidit amb unes proves que s'havien fet per controlar els fluxos de les aigües residuals del polígon de Bellvei. El mateix Consell Comarcal va informar el passat dijous 9 de juny que tècnics de Sorea i de l'ens supramunicipal havien fet aquestes proves. S'havia usat «un colorant alimentari de color verd» que, segons el Consell, és «innocu per la fauna i la flora».

Les proves van servir per detectar una fuita d'aigües residuals al polígon de Bellvei que anava a parar al torrent del Lluc. Aquest dilluns, l'aigua del torrent va tornar a baixar de color verd, tot i que des del Consell asseguren que els seus tècnics no van fer cap prova. Per ara es desconeix si la fuita o el colorant poden haver tingut relació amb la mort dels animals.